Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako chodiť na túry v čase koronavírusu – odporúčania vedcov

Diskusná téma K článku: Ako chodiť na túry v čase koronavírusu – odporúčania vedcov

Epidémia koronavírusu aktuálne ovplyvňuje naše bežné fungovanie vrátane voľnočasových aktivít. Čo znamená pre turistov, horolezcov či skialpinistov? V článku si povieme viac o tom, či môžete chodiť do prírody individuálne, nosiť pri túre rúško a aké ďalšie opatrenia treba dodržiavať. Pripravili sme pre vás aj prehľad aktuálnych obmedzení. Nezabudnite na to, že počas túr nemôžete počítať s obvyklým občerstvením a strechou nad hlavou na väčšine horských chát či útulní. Zoznam uzatvorených chát sa nachádza na konci článku.

Muraddin

Nie , na vylet mozem si hocikde. "Uznesenie uvádza medzi výnimkami zo zákazu vychádzania pobyt v prírode aj individuálny šport v prírode, a to bez obmedzenia na jeden okres."

Svatopluk Štěpánek

Možno hlúpa otázka. Ak bysom z ČR s negatívnym výsledkom antigén. testu prišiel napr. do Zvolena, mohol bysom chodit na výlety iba v okrese Zvolen ?

Peter61

Petr koubský z Deníku N:
"Clonou riadime množstvo prechádzajúceho svetla, čiže intenzitu expozície. A keď ho vynásobíme časom, keď je optika aparátu otvorená, dostaneme celkové množstvo svetla – a teda tmavší alebo svetlejší obrázok.

S vírusom je to úplne rovnaké. Sila expozície je daná tým, koľko vírusových častíc je alebo môže byť tam, kde sa nachádzate (ako veľmi svieti slnko). A násobí sa dĺžkou chvíle, počas ktorej tam pobudnete."
dennikn.sk/…/?cst=58e88a857f0…

Peter61

denníkN mpm
12:36Bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská povedala, že nízke denné prírastky sú aj výsledkom tvrdých opatrení počas Veľkej noci. Vďaka tomu, že ľudia ich dodržiavali, sú podľa nej teraz nárasty nízke.

Iwanna

Povinné rúška až 20 metrov pred tým, ako sa budeme na TZT míňať (správy rádio RTVS).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma