Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Polomky do Tisovca v marcovom snehu

Diskusná téma K článku: Z Polomky do Tisovca v marcovom snehu

V poslednom období ma zaujal Národný park Muránska planina, v ktorom som túto zimu bol viackrát. Vybral som sa na túru práve sem. Keďže rád chodím tam, kde som ešte nebol, vyskúšal som trasu z Polomky cez Fabovu hoľu do Tisovca. Počasie prialo dokonale, a tak hor sa za dobrodružstvom.

Matobee

Muselo to byť krásne, keď to bolo celé zalesnené. Závidím trošku. Práve zelenou trasou kúsok tohto lesa pod vrcholom ešte ostal, preto ma lákalo ísť tadiaľ. Podmienky boli super, 10-15 cm čerstvého snehu v tejto, na sneh chudobnejšej zime potešilo. Tiež aj z dôvodu, že je to moje obľúbené obdobie.

Daulagiri

Je to už 12 rokov čo som šiel z Polomky na Fabovu hoľu po zelenej značke. To ešte na vrchole bol krásny les. Mal som túto oblasť rád a chodil som tam častejšie, ale už je to tam moc odlesnené. Aspoň že rezerváciu nechali na samovývoj i keď je to prekážková dráha.
Mal si pekné podmienky a k vlkovi gratulujem, nie je veľa ľudí čo sa takým zážitkom môžu pochváliť :-)

Matobee

FunTTomas ďakujem za privítanie, aj za info o chate na Limbine. Nabudúce si ju pôjdem lepšie pozrieť.
Modrou trasou, ktorú opisuješ som išiel v januári, kedy som vyrážal zo Závadky a cez Fabovu som smeroval do Pohronskej Polhory. Táto trasa je, ako píšeš, určite v lepšom stave, ako zelená, ale chcel som prejsť zelenou, ktorú som nepoznal. Najhorší bol ani nie tak polom, ale hlboký sneh a zas tá hodinka, hodinka a pol sa dá zvládnúť.

FunTTomas

martin: veľmi pekná prvotina. Vitaj medzi autormi. Keby si naozaj sledoval stopy od Limbiny (do zelenej) do sedla Fabovej hole mapy.hiking.sk/?x=19.88096…, tak by si išiel po dobre vychodenom chodníku a napojil sa na modrú značku a pohodlne prišiel na vrchol Fabovej hole s minimom preliezania stromov. Zelená značka je roky zavalená a používa sa minimálne. Chodník cez sedlo je prirodzenou cestičkou, kade chodí aj zver cez polom.

Sväťo: áno, stará lesovňa pri Limbine je obitá šindľom a ide o starý lovecký zrub, ktorý si dal postaviť bulharský cár Ferdinand Coburg. Dnes je chata súkromná a udržiavaná so zachovaním pôvodného štýlu ako si ju nechal postaviť cár.

Svatopluk Štěpánek

Pekná cesta. Šiel som dávno, dávnučko,to sa ešte chodilo cez rómsku osadu. Pohľad na tú biedu bol otrasný. Mne sa zdal úsek Spuzlô - Tisovec nekonečný.
Je horáreň pod Fabovou hoľou ešte obitá šindlom ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov