Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dubová – Kukla – Jelenec – Geldek – Častá

Samkoh

Už sa aj tak ide okolo vodiča, takže už nič.

Miroslav Svitek

Včera sme boli v okolí Považskej Bystrice a cestovali sme z nej autobusom do Udiče. Normálne sme nastúpili k šoférovi, dali mu peniaze, on nám lístok. Je to v tom istom štáte, takže nechápem Slovak Lines a na to som vlastne chcel poukázať. Lístok som sa pokúšal si kúpiť na IDSBK. Na jednu cestu nemožné. Mám celoročnú električenku a nikde na zastávkach Slovak Lines som poučenie ako si zaplatiť pri nedostupnosti šoféra som nenašiel. Aj tak to samozrejme zaplatíme z našich daní. Ale je podľa mňa nenormálne, že nepodnikli nijakú osvetu.Kúpou lístku na MHD nepríde k žiadnemu prerozdeleniu, lebo nedostaneš registračný lístok od šoféra. Takže celú stratu zacvaká župa, čiže my všetci a šéfovia Slovak Lines sa na to spoliehajú a preto nič nepodnikli.

Samkoh

Ja len chcem upozorniť, že doprava v Slovak Lines nie je zadarmo! Sú 4 možnosti:
a. kúpiť si cez net alebo v označovači električenku (na jednu túru de facto nepoužiteľné)
b. pred cestou autobusom ísť MHD alebo vlakom, prípadne sa zastaviť na vlakovej stanici a lístok cvaknúť tam, len musí mať príslušnú zónovú a časovú platnosť.
c. kúpiť si lístok v aplikácii IDSBK.
d. ak na to prídeš až pri nástupe do Slovak lines-ky, prípadne máš starý mobil, kde si appku nestiahneš a nastupuješ na mieste, kde široko-ďaleko nemáš ani vlak, ani MHD(ja napríklad po ceste z brigády v Tescu na čiernej vode smer cífer cez PK), tak by bolo aspoň čestné dať tú hodnotu do systému napr. kúpou a označením lístka navyše pri najbližšej príležitosti, resp. keď dojdeš k vlaku alebo k MHD.
Ja viem, mnohí sú ešte v tom, že jediný spôsob, akým sa dá získať lístok na Slovak Lines, je kúpiť si ho u vodiča busu, ktorým ideš, ale on sa dá kúpiť aj vopred a je dokonca aj prestupný- oboje platí od novembra 2015. Ak máš lístok kúpený vopred a máš ho aj cvaknutý, resp. cvakneš si ho pri nástupe, vodič ti za normálnych okolností už iba vytlačí registračnú potvrdenku zadarmo, že si cestoval jeho autobusom-tá slúži, pokiaľ viem, prioritne pre prerozdeľovanie tržieb.
Viac na idsbk.sk

Peter61

Miro,
buffka (namiesto rúška) mi robila problémy už pred mesiacom v Tatrách. Pri stúpaní do kopca mi bolo teplo.

Martin knor

Tiez som uz nasiel na prechadzke pri chodniku rusko. Ale vsimol som si, ze postupom casu ich ludia zacinaju ignorovat. A ani sa im necudujem. V radiu na Slovensku 1 ide pred spravami stale: "Ako sa chranit pri COVID? Zakryvajte si usta a nos pri kaslani. Dodrzujte vzdialenost aspon meter od osob ktore kaslu a kychaju..."
Pritom v rade pred obchodom mame byt od seba 2 m, kdesi inde sme mali byt 3 m a v lese 20 m. Tak aka je vlastne bezpecna vzdialenost? Zda sa, ze tieto vzdialenosti su iba hausnumera nejakej chorej mysle.

TomXX

Geldek a Jelenec sú spolu s Klokočom moje asi najobľúbenejšie miesta v MK. Kecám, MK majú milón super miest!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov