Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skalka a Marhát – okruh z Hubiny

Diskusná téma K článku: Skalka a Marhát – okruh z Hubiny

Vírusové časy sú náročné aj v tom, že človek by mal zrazu robiť niekoľko profesií naraz, čo sa samozrejme nedá zvládnuť. V záujme zachovania duševného zdravia vyrážam v jeden pekný deň sama do Považského Inovca. Vymyslela som si okruh so začiatkom v obci Hubina, pretože ma navnadila fotografia z kopca Skalka nad ním.

Ikadlo

Ja som si prešiel trasu podobne. Doporučujem si ešte pridať na trase Visiace skaly, pod nimi je pekná jaskyňka, od sedla Gajda traverzuje chodník popod skaly ktoré sa týčia po ľavej strane chodníka asi 300 m od sedla ačínajú. Takmer na ich začiatku asi 50 do kpčeka, vedľa mohutného starého javora je vchod do Mačacej jaskyne... je to hlboká diera do zeme, kúsok nad ňou je dľšia diera...potom, za odbočkou Krahulčie vrchy, ako na zelenej spomína Soňa výhliadky, pod poslednou, kde je pamätník, sa vpavo pod skalami nachádzajú dve pekné jaskyne V. a M. dolnosokolská... /príjemné spestrenie na trase...

Denisa364

Ja som si dala po Tvojom vzore túto trasu v sobotu. Síce ma skoro zožral hmyz a bolo dusno, ale stálo to za to. Tak ďakujem za inšpiráciu ;)

Sona

Vcera som napravila rest s hradiskom Kostolec. Pekne miesto.

Martin knor

Ten samy den som siel takmer rovnaku trasu, akurat som vyrazal z Nitrianskej Blatnice.

Celkom by ma zaujimalo, co je to za trhlinu na vrchole Grnice, obrazok pripajam. Na jamo po korenoch stromu je to privelke.

TomXX

No nič, predvčerom som tam "musel" ísť :) Na Marháte je kopa polámaných stromov po víchrici, aspoň je dosť dreva na kúrenie, pod rozhľadňou sú tri ohniská. Ale tuším sa rozmohol mozgožrút na Jeleních jamách, pánko ma pokefoval že stojím na kraji lúky, že im ničím seno...

Zopár fotiek - photos.app.goo.gl/sp7Rh18TneE…

Daulagiri

Pekná túrka, my sme boli minulý marec v týchto končinách, konkrétne Krahulčie vrchy, Visiace skaly, Marhát aj Jurko. Pekné to tam je, ale do budúcna som si povedal že to chce farebnejšie obdobie napr. apríl.

TomXX

Divozele sú na Visiacich skalách, teda keď tak pozerám, aspoň dúfam že to sú divozele.

Sona

Dik, myslela som Krahulcie vrchy, kde su najzaujimavejsie.

A divozely tam kde najdem?

Sona

Visiace skaly som zvažovala, ale bála som sa, že tam bude veľa ľudí. Už Marhát mi dal v tomto smere psychicky zabrať. To bol ešte začiatok koronačasov a proste čím menej ľudí, tým lepšie :) preto som nešla ani k rotunde.
Krahulčie vrchy kde presne? Vrchol?

Tomas D

Aha moja druha domovina. Na Hubine som prezil druhu polovicu detsva a mam tam rodicov;)
Z Marhatu sa da ist este na Jurka - je tam kaplnka a na Juraja sa tam chodi stanovat (tento rok to covid zrusil).
Krahulcie vrchy su majestatne. Ale Skalka je tiez pekna. Hlavne ked je dobra viditelnost vidno na celu nizinu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma