Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma UTM súradnice

Diskusná téma UTM súradnice

Pridanie UTM súradníc na mapy slovenska.

Palo TT

V dnesnej WGS84 online dobe nerozumiem preco prave UTM. Na zakladnej urovni pri fyzickej mape postaci aj tak riesit najma mierku mapy.
Ale vsimol som si, ze v Turistickom atlase Slovenska od Shocartu (uplne prvy, 2006) prave UTM pouzite je. Takze skus pozriet aj starsie mapy mapy Shocartu. Pripadne mozem poslat aj sken par stran z toho atlasu - su to samostatne A4 listy.

Ten atlas je zatial posledna fyzicka mapa, co som si kupil. Potom uz prisli "kultove" NLC mapy, ktore boli len online. Pribudla Strava heatmap, OSM sa rozrasta o detaily, ... Na mobiloch Trekbuddy, neskor Locus,...
Moznosti su dnes uplne inde, ako tomu bolo pred par rokmi. Ale samozrejme vediet sa orientovat aj bez dnesnych vymozenosti je uzitocna vec.

Juro2000

Ahoj, ďakujem.

Našiel som túto mapu, kde sa dá zobraziť celý svet: caltopo.com/map.html#ll=43.91…

Sú tam aj tie mriežky.

Potrebujem to na skauting, chcel som s chalanmi niečo takéto prebrať. Mapa z tej stránky nie je nejaká veľmi podrobná, ale dá sa použiť.

Juro2000

Ahojte, neviete mi prosím niekto poradiť, ako pridám UTM súradnice a mriežku na Slovenskú mapu? Našiel som len portály s americkými mapami, alebo s veľmi nepoužiteľnými mapami. Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma