Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poznáte slovenské hory? Overte si svoje vedomosti!

K2

Super! Sice som sa k tomu dostala uz po skonceni sutaze, ale aj tak som si to chcela vyskusat este pred zverejnenim odpovedi (riesila som to vcera tesne pred polnocou). Zabavila som sa, nieco nove som sa aj naucila, nieco davno zabudnute som si zopakovala (napr. Palarik, Chrobak - stredoskolske ucivo :)).

Niektore otazky som vedela z hlavy, kvoli niektorym som musela otvorit mapu, a kvoli niektorym aj googlit - aj tak mi to nie vzdy pomohlo. Spravne som mala len 12,5 (cize 12) odpovedi. Mam k niektorym otazkam komentare, ale to napisem k clanku so spravnymi odpovedami.

Martin knor

Pekny test. Niektore otazky su pre Slovaka trivialne, ale nie vsetky.

Beta

Keď ide o taternika, my sme si to veľmi skomplikovali :-). Taternik je horolezec, ktorý lezie v Tatrách. Ten, ktorý lezie v nižších horách je wspinacz. Alpinista je lezec, ktorý lezie v Alpách a napríklad v Andách. Himalaista je lezec, ktorý lezie v Himalájach a Karakorum :-). Tak myslím, že v Stolických vrchoch by mal byť wspinacz :-)

Svatopluk Štěpánek

Beta, teším sa na odpovede.
Som rád, že sa slovenské hory páčia aj v Polsku. Pred okolo 30 rokmi som stretol jednoho polského taternika ( je to dobre ? )
pod Stolicou a vlani dve pekné turistky v Liptovskej Osade. Čím viac, tým lepšie.
Mali ste výborný nápad.

Beta

Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí poslali mi odpovede. Aj za všetky milé slová :-). Každý z vás by mal dostať ai mail odo mňa so správou, že odpovede prišli. Mailov prišlo dvadsať. Vidím, že najnáročnejšia je otázka číslo 3, iba tri správne odpovede. Ja už viem, kto víťazil, ohlásim to v piatok v komentáre pod článkom so správnymi odpoveďami. Teraz iba prezradím, ze nikto všetky správne odpovede neposlal. Želám vám krásny deň :-)

Stanko51

Výborné otázky. Aktívne som už dávno nebol na poriadnej túre. Tak som to skúsil zo spomienok. Veľa tých odpovedí asi nie je správnych.

Bazin

Beata, vinikajúce, teším sa na objasnenie odpovedí o týždeň. Už som aj poslal môj výsledok, ale nebojte sa na všetko som nevedel odpovedať, písal som odpovede len tak z pak ruky, bez študovania a predpokladám aj s chybami. Tak ľudkovia do toho!

Beta

Ach jaj, predsa v otázke číslo 10 malo byť slovo sedlo, nie štít. Prosím o opravu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma