Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Javorníkov zo Žiliny

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Javorníkov zo Žiliny

Pôvodne som plánoval ísť na hrebeňovku Slanských vrchov, po ktorej dlhšie pokukujem, ale kvôli africkému moru ošípaných som nakoniec radšej pozmenil plány. Nechcel som ohroziť naše domáce prasce. Nemusel som ani dlho rozmýšľať a hneď som vedel, že náhradným plánom budú Javorníky. Pohorie cez týždeň celkom opustené so zaujímavými horskými lúkami a malými lazníckymi sídlami.

Martin knor

Uf, siel som ten hreben z Cadce pred 3 rokmi a v Lazoch pod Makytou som sa ocitol v sobotu doobeda. Zistil som, ze najblizsi vlak ide okolo obeda a autobus podobne. Tak som sa vybral do Puchova popri hlavnej ceste a dosiel som tam skor ako ten vlak. Katastrofalne spojenie.

Pravdu povediac, ten hreben ma trochu sklamal. Mozno su bocne razsochy zaujimavejsie. Najma ta od Ziliny, ktorou si siel, ma laka. Snad sa to niekedy podari.

MisoB

Pekné denné porcie :) Keď som šiel hrebeňovku z Čadce, odignoroval som červenú po asfaltke a šiel som zelenou a napojil sa na Črchli. Myslím, že je to aj krajšie.

Dušan Šrenkel

Zdravím, parádny prechod, jediný úsek, ktorý nemám prejdený je od Makyty do Lysej pod Makytou. Aspoň budem mať motiváciu :)
Je pravdou, že modrá značka z Budatína po sedlo pod Grapou nie je veľmi chodená turistami. Ja osobne mám ju síce prejdenú, ale vždy som šiel po častiach, nie celú. A to ju mám prakticky za chrbtom :)

Janabilesova

Od Cadce je asfalt ku hotelu Husarik a potom este kusok dalej. Niektori to robia tak, ze sa hore vyvezu taxikom. Hreben smerom ku Martakovmu vrchu s rozhladnou a pod Jakubovsky vrch ma tiez svoje caro, je to pomerne dost lucny hreben. Pekny clanok, aj o miestach, ktore pozname. Aj mna to ihrisko na hrebeni prekvapilo :-), bolo to uplne necakane. Predpokladam, ze tam chodia hravat futbal z roznych udoli, tak sa stretnu na kopci.

Boro

Krásna krajina, krásny vander.Tiež som to tam kedysi prešiel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma