Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na štartovú líniu cez celú našu krajinu

Samkoh

ja by som rád opravil mylnú informáciu, ktorú autor uviedol aj vo svojej knižke o SNP-čke (mám ju doma): Kysak je síce významným železničným uzlom, ale končí tu len pár osobákov od Prešova, všetky ostatné vlaky idú aspoň z/do Košíc, tu sa trate od Popradu a Prešova len spájajú. To, že na trnavskej stanici pri 3. nástupišti nie je koľaj 107 a musela by byť obrovská mimoriadnosť, aby na to nástupište alebo koľaj prišiel žlťásek do Košíc-jednak kvôli dĺžke cca. na 5 vagónov, aj to možno preháňam a jednak kvôli tomu, že koľaj pri treťom nástupišti(pre cestujúcich sa táto koľaj nečísluje, ale mala by byť 108), ako aj 107. koľaj(za 2. nástupišťom) sa končia zarážadlom, takže sa na ne síce od BA alebo Kútov dostaneš, ale aby si sa z nich dostal smer KE alebo GA, musel by si so súpravou vycúvať naspäť na bratislavsko-kútsky koniec stanice a prejsť okolo nástupíšť 1 a 2. Za 5 rokov, čo bývam v susednej dedine(Cífer), som ešte nezažil, že by sa takýto manéver robil, a to tadiaľ chodím relatívne často, neriešim- to v znalosti bežného cestujúceho nie je.

Miroslav Svitek

Boro, ale aj dvojnásobný prínos a nielen peňazí a ak idem s niekym niekam dobrovoľne, tak nemôže byť polovičná zábava. To pri niektorých chlapoch sa radšej vyberám sám, ako ísť s nimi. Ale viem aj o jednej s ktorou som raz šiel Cestu Márie Séči /pardon ak to nie je správne / a povedal som si nikdy viacej.

FunTTomas

Na prvý pohľad obyčajný presun cez republiku a pritom parádny príbeh.

Boro

Miro, ono to síce stále platí, ale platí aj : Dvojnásobné náklady a polovičná zábava.

Miroslav Svitek

Tvoje riadky, okrem tej cigarety, mi silne pripomínajú nás dvoch, ktorí spolu kráčame životom 43 rokov. Tiež som Danicu nahovoril na kadejaké túlačky s deťmi a keď vyrástli bez nich. Teším sa na Tvoje pokračovanie a dúfam, že Vám to spolu bude dlho šliapať a nielen na túre. Ono naozaj platí: Ve dvou se to lépe táhne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov