Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na štartovú líniu cez celú našu krajinu

Diskusná téma K článku: Na štartovú líniu cez celú našu krajinu

Jeden život, dvaja ľudia, štyri veľké pohoria, sedem významných miest, osemsto kilometrov. Cesta hrdinov SNP. Tento príbeh popisuje putovanie mojej priateľky Dominiky a mňa po našej krajine. Pešo sme prešli bezmála osemsto kilometrov od Dukly až po Devín. Absolvovali sme Cestu hrdinov Slovenského národného povstania.

Martin63

Jana, čo má rozhľadňa na Čiernej hore spoločné s SNP?
Ušlo mi cestou niečo?

Jana vanková

:) bolo by dobre poznamenať aj rok, kedy ste to išli, lebo rozhľadňa na čiernej hore už nie je. len štyri betónové stĺpy hľadia k oblohe. aby ľudia nečakali rozhľadňu, tak ako ja :D
ibažeby ju od 5.júla boli postavili znovu

FunTTomas

martin, lebo je to najdlhšia značená trasa u nás a diaľkové trasy sú teraz v móde, tak preto.

Peter61

@ 14:39 martin knor
očôvaj, a Ty si aj v sobotu do školy chodil ?

Martin knor

Fascinuje ma, aky doraz kladu mladsi turisti na cervenu znacku, ktora bola za minuleho rezimu nazvana tak, ako bola nazvana. Doteraz som nepochopil, preco je dolezite prejst jej miestami celkom nezmyselnu trasu na jeden zatah. Uz tu bolo o tomto prechode viacero reportazi. Asi najviac ma oslovil opis Pavla Forgaca, ktory to siel od jedneho konca Slovenska na druhy a neskoncil kdesi v Sarisi. Naviac, dal ten prechod "lavou zadnou".

Martin knor
Zatial si pozeram iba diskusiu, pobavil som sa. Pred par rokmi som sa na jednej akcii v Herlanoch zabaval tym, ze som rozpraval kolegom z vychodu vtip: Pyta sa vychodnar syna: Ta synku, a cim chces byt, ked budes velky? Predsa Bratislavakom, ako kazdy. -D
Endy

Dovoľte mi ešte reagovať. Viem že je to turistický portál, preto sa ospravedlňujem. Výraz bazmek používali hlavne Košičania, Tí mali blízko k Maďarom. Z tohto pohľadu mali pravdu, Východ pre nich začínal za Dargovom. Výraz prdel sveta používali hlavne český chlapci ktorí k nám chodili na vojnu. Naši chlapci chodili na Šumavu. Kým oni vyšli z kasární na vychádzku a za bránou mali mesto, naši chlapci na vychádzky nechodili, pretože za bránou bol les a najbližšia obec, alebo mestečko bolo 10 a viac km vzdialené. Takže čo bola väčšia prdel sveta bolo na zváženie. Pri mojich potúlkach po Slovensku som prechádzal cez Stredolovenské lazy aj Západoslovenské kopanice. Krásne miesta. V živote by ma nenapadlo nazvať ich prdelou sveta. Asi toľko.
Pre autora: Nemyslel som to v zlom. Článok ako román dobrý, z faktografického hľadiska treba ešte popracovať. Ale hlavu hore, aj Karl May písal o amerických indiánoch a divokom západe a nikdy v Amerike nebol. A aký mal úspech. Ešte raz prosím berte moje riadky s humorom.

Samkoh

To je v pohode, som zvyknutý na horšie chyby a toto nie je železničiarsky portál. Čo sa týka Kysaku, aj múdry schybí a čo sa týka TT, napísal som, že to nemáš z pohľadu cestujúceho odkiaľ vedieť...

PatrikSlanina

Dobrý deň

Veľmi pekne ďakujem všetkým čítajúcim za zastavenie. Za moju neznalosť a faktografické železničné chyby v texte sa ospravedlňujem, poučím sa do budúcna Nechcel som určite nikoho uraziť. :)

PaliT

Fajn čítanie, toto už je fakt literatúra. Jedinú vážnu kritiku posiela náš yorkie Hugo, ktorý si brúsi zuby na SNPéčku a odkazuje, že nie je žiadny salónny pes.

Endy: keď som študoval na EF VŠT v Košiciach, raz som domorodcom povedal – "Vy Východniari..." načo sa vehementne ohradili. Tak sa pýtam – "A kde žijú teda Východniari???"
Odpoveď – "Ta, za Dargovom, bazmek."

Peter61

Pekný štart, drobné faktografické nuansy nestoja za reč. Veď do cieľa trafili.
K tomu Kysaku:

  • ak by gazdovia v Širokom predali svoje pozemky pod štrku, tak hlavná trať by šla cez PO a Kysak by nebol treffpunktom pre PO, BJ, SK.

  • z čias, keď "Cigáni idú do neba" bola novinka: zastal rýchlik z Prahy, z okien vykukli branci na ceste k svojim budúcim útvarom:
    " Tady končí svét a začíná prdel"

"- proč stojíme ?

  • Indiáni prokousali koleje !"
Endy

Na Vás západniaroch sa mi páči akí ste rozhľadení, ako všetko viete, všade ste boli a minimálne dvakrát. Ako inak by niekto mohol napísať že všetky dôležité vlaky končia v Kysaku a ďalej pokračujú už len lokálky. To že si bol na Dukle ešte neznamená že poznáš Východ. Ale nečudujem sa. Mnohí tam od Vás si myslia že Východ končí pri Prešove alebo Košiciach. Podľa toho je koncipovaná aj výstavba našich diaľnic. To ako keby sa začalo s ich výstavbou v Medzilaborciach a cieľom by bol Trenčín. Mimochodom. Trasu som absolvoval pred troma rokmi, opačne a každý kút som obdivoval taký aký bol. Všade som mal čo obdivovať a učiť sa. Ročne robím na pochodoch cca 1600 km a nehodnotím ľudí podľa oblečenia. Nestačí sa raz do roka obliecť do turistického hrať sa na znalca. Pre info, rýchliky z Bratislavy a Prahy končia v Humennom. Za socializmu v Medzilaborciach. Ale to sú kočiny o ktorých niektorí "turisti" nechýrujú.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma