Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kôprová a Temnosmrečinská dolina

Diskusná téma K článku: Kôprová a Temnosmrečinská dolina

Siedmy diel zo seriálu Tatranské doliny nás privádza na samotný západný okraj Vysokých Tatier, kde leží Kôprová dolina. Ďalej ležia Západné Tatry a je teda namieste otázka, či hraničnú dolinu ešte zaradiť medzi vysokotatranské doliny. Keďže turistická značka vedie až do jej hornej, záverečnej časti, známej ako Temnosmrečinská dolina a je súčasťou Vysokých Tatier, miesto v seriáli o vysokotatranských dolinách jej teda právom patrí.

Martin knor

Doree. Mne sa zatial iba raz stalo, ze som stratil kluc od auta. Bolo to v Karavankach. Nechcel som sa socializovat na chate, tak som vysiel asi 200 metrov nad nu a nedaleko potoka som si cosi pisal.

Vtom som zistil, ze nemam vo vrecku na koseli kluc. Dal som ho do batoha? Cely som ho prebral, ked ma napadlo, ze mi kluc mozno spadol do potoka, ked som z neho pil vodu.

Zisiel som k potoku a tam sa vo vode medzi okruhliakmi leskol kluc. Nastastie. Pretoze nahovorit kohosi na 5-hodinovu cestu jednym smerom a 5-hodinovu spat by bolo asi nemozne.

Peter61

Martin,
na foto pri článku vidno tie smrekožútové sucháre, imho nič dramatické.
Ak sa nemýlim, tak v dolných častiach Kôprovej d. sú aj nejaké vyťažené plochy, ktoré sa samoobnovujú.

Daulagiri

Tiež si nemyslím že výraz "zničený les" je správny. Šiel som túto istú trasu v roku 2014 a boli tam v hornej časti úseky s vyschnutým lesom, ale lepšie ako keby tam boli holiny. Myslím že sa nemusíme báť že by tam zasa stromy nenarástli.
Inak súhlasím že Temnosmrečinská dolina je jedna z top čo sa krásy týka, fakt odľahlé a temné. Ja som tam bol tak na večer a atmosféra bola o to silnejšia. V článku sú pekné fotky a ozaj nepríjemná zápletka na záver...

Lubo

Vlado, palec hore.
Pokiaľ je "zničenie" podobné ako v Tichej, kam som za posledné roky bol mnohokrát, tak u mňa dobré.

V.v.l.a.a.d.o.o

Autor v článku viackrát spomína zničený les. Keďže som v Kôprovej doline už veľmi dávno nebol, zaujímalo by ma - a snáď aj iných čitateľov - ako je ten les zničený. Sú tam veľké plochy rúbanísk, odkryté sutiny, či vyschnutá pôda po odstránení lesa, či nejako inak? Prebieha tam azda nejaká ťažba? Alebo nejakým iným spôsobom?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma