Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Srdcom Veporských vrchov

Diskusná téma K článku: Srdcom Veporských vrchov

Po neúspešnom zimnom pokuse navštíviť chatu Varta a vystúpiť na Klenovský Vepor od sedla Zbojská, odkiaľ som ešte nešiel, keď sme sa museli pre kamarátovu bolesť nohy vrátiť, mi tieto končiny nedali pokoj. Čas postúpil a začala suchá jar roku 2020. Prvé teplé májové dni som sa som rozhodol veporské končiny navštíviť znovu. Vymyslel som variant z Lomu nad Rimavicou s prespatím na chate pod Vartou a zaútočiť na bájny vrch trošku inak.

Martin knor

Velmi pekna trasa. Na Klenovsky vepor by som mohol po case opat vybehnut.

Matobee

daulagiri tú Javorinu si určite prejdi. Podľa mňa to bola najkrajšia časť túry, len škoda, že som to slabšie pofotil.
Presne ako hovoríš s tou trávou a tento rok k jej pomalému rastu prispelo aj sucho a veľa chladných nocí. Lúčka bola pokosená určite koncom minulého leta alebo na jeseň.
Myslím, že chatka v Kremeňove poslúži skvele. Nie je to s ňou ešte najhoršie. Ľutujem, že som ju neodfotil.

Daulagiri

Inak na tú chatku v Kremeňove som kedysi dostal tip od jedného hikingáča, je dobré vedieť že stále stojí, lebo by som ju rád niekedy využil.

Daulagiri

Naozaj pekné nekomerčné končiny, dobrú pestrú trasu si si dal. Čierťaž, Drahová Cisárske sedlo, Ráztočné som navštívil niekoľko rokov dozadu. Na samote Cibuľka sme spali s Trsťom v senníku :-) Cez Podoltárne, osadu Javorina aj Kysucu-Uhliarku mám v pláne niekedy ísť. Na Klenovskom Vepri som bol dva či tri krát ale v zime.
Tá chatka Varta vyzerá krásne, ale podľa mňa tá nízka tráva nebude tým že by bola vykosená, ale tým že na začiatku mája v tej nadm. výške ešte len začínala rásť.
V článku je pár preklepov, ale nič výrazné. Inak niektoré fotky mi prídu akési presvetlené a mohol si pridať dačo aj zo záveru s Kysuce atď.

Matobee

Iwanna chata je v dobrom stave. Strop vyzeral OK. A okolie je tiež dané na poriadok, resp. v tom čase bolo.
Soňa vtedy to bola dobrá džungla, ale aspoň to malo divokejšiu atmosferu, keď to bolo neupravené.
Každopádne skvelé, že sa chatke darí :-)

Iwanna

Vyborny postreh s tymi travnymi porastami pri Varte - ked som tam bol ostatne, co uz je par rokov, tak prechod ku kadibudke bol akoby cez chovnu stanicu kliestov :) Super ze chata je funkcna, lebo pred rokmi to trosku vyzeralo na to, ze strop uz nevydrzi a spanie v podkrovi bude narocne, cim by kapacita vyrazne klesla.

Matobee

Ďakujem a podobne súhlasím s Vami páni a dáma. Krásny kraj plný možností, kde je čo pozerať. Roztrúsené lazy a samoty navôkol ako bola aj v nedávnom článku o zaniknutých dedinách spomenutá Javorina lákajú odbočiť raz tam inokedy inde.
Svatopluk zobral som to aj trošku tréningovo. Skorušina a samoty nad ňou ma milo prekvapili. Aj keď to bol hore "bok".
Soňa krásne to tam bolo upravené. Asi k tomu trochu prispelo aj jarné sucho. Ktovie aká džungla je tam možno teraz cez "monzún" :-)

Sona

Ake pokosene pod Vartou... inak paradne konciny aj clanok.

Svatopluk Štěpánek

Súhlas s Borom a tomxxom.
Dobré správy o ch. pod Vartou. Dali ste si pekný masochistický úsek s. Pod Vartou - Skorušina - Železná brána. K. Vepor má pekný chrbát, nepohodlný zostup na západ, je možné ho obísť po vrstevnicovej zvážnici.
Na Skorušinu chodieval a možno aj chodí bus soboty a nedeľe. Kedysi som takto urobil výlet: Skorušina - s. Pod Vartou -K. Vepor - Ž. brána - Skorušina.

TomXX

Super, tam sa dá motať do nekonečna :) Poľana, Veporské, to je raj na zemi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma