Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo chotára Poviny

Diskusná téma K článku: Okolo chotára Poviny

Vzhľadom na situáciu ohľadom pandémie sme sa cez Veľkú noc mohli zdržiavať iba v rámci svojho okresu, presnejšie v okrese, kde máme trvalé bydlisko. To isté platilo aj pre turistické aktivity. Tak som sa rozhodol prejsť okruh, ktorý som mal v pláne už dávnejšie, len som ho z viacerých dôvodov ešte neabsolvoval. Ide o trasu vedúcu okolím dolnokysuckej dedinky Povina, ležiacej blízko Kysuckého Nového Mesta. Úseky z nej síce prakticky prejdené mám, len som ich prešiel trochu iným spôsobom. Navyše, viacerými časťami spomínaného okruhu prechádzali značené trasy, ktoré sú roky zrušené. Takže spojím to zároveň s pátraním po starých značkách.

Dušan Šrenkel

Zdravím, pred časom padla otázka, prečo bola zrušená značka z Kysuckého Lieskovca cez Pleš na Žihľavový grúň. Podľa toho, čo spomínal jeden kamarát značkár, tak ten úsek bol zrušený údajne kvôli tomu, že nebol moc chodený a evidentne v tej dobe neboli peniaze na údržbu, keďže sa jednalo o pomerne dlhý úsek. Tak sa potom upravil tak, že začal od Poviny, Jedľoviny tak ako ide dnes. A nadväzuje na trasu z Poviny do Horného Vadičova.

Dušan Šrenkel

To ani ja presne netuším. Je pravdou, že cca 10 rokov dozadu tam bola veterná kalamita. Preto aj ten les tam tak vyzerá. Viem, že na jednom úseku bol značne poškodený chodník, ale nie z tej časti, ktorú popisujem v článku. Určite to budem zisťovať. Zatiaľ som sa s tým až tak nezaoberal.

Martin knor

A preco tu znacku vlastne zrusili? Vypada to tam celkom pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma