Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nocľah na útulni Andrejcová po novom

Peter61

Soňa,
bol som na útulni asi 3x, naposledy r. 2012 s .ph
hiking.sk/…/tote_sneznice_nam…
Na aktuálnej fotke som foxteriér, opravujem interiér nespoznával.
Svaťo :
tiež si myslím, že treba niečo nevecne poznamenať, napr. bavme sa o ženských !
@ útulňa : držíme palce !
( PREVYK, o.z.)

TomXX

Možno cez víkend, podľa počasia :)

Útulňa

Dobrý deň, nevidíme zmysel sa zapájať do tejto diskusie, preto len skonštatujeme, že ak by niekoho skutočne zaujímalo čo a prečo sa na útulni deje, veľmi radi sa porozprávame hore pri našom exkluzívnom čapovanom pivku, ktoré zdraželo tiež. S prianím krásneho dňa, Vaša Útulňa Andrejcová

Svatopluk Štěpánek

Nevecná poznámka, na odlahčenie - "..jak ch.." x "...ako ch...". Podľa mňa "ako", "jak" je bohemizmus.

Marcel.c

@bulat 20:22
Zdá sa, že si trafil klinec po hlavičke, čo sa týka nebývalej podráždenosti majiteľa týchto stránok.
A tiež máš, samozrejme, pravdu v tom, že útulňa bola zrekonštruovaná v roku 2005, a teda Horské spoločenstvo, s.r.o. by si určite nemalo privlastniť zásluhy na kompletnej rekonštrukcii.

@Iwanna:
Myslím, že sa márne snažíš obhájiť neobhájiteľné urážky a hrubé znevažovanie oponentov, ktoré boli napísané majiteľom týchto stránok.
Rovnako tvoj názor na to, že členovia KST/JAMES by mali mať zľavu nemá žiadny reálny základ - útulňa je majetkom HZS a nikdy nemala nič spoločné s KST a ani JAMES-om.

Už len očakávam, kedy budú všetci oponenti vylúčení z diskusie a konečne zavládne zhoda a vzájomné potľapkávanie sa a pritakávanie si obhajcov tohto zjavného zderstva, aká je to len záslužná a nezištná činnosť.

Ade.e

Iwanna: Neviem ako ty, ale ja si nemyslim, ze je rozdiel byt chujom a byt ako chuj. Jedno aj druhe uraza. Aj ked od Luba som to nebral tragicky.

A pride mi zvlastne, ked sa tu niekto ssnazi navodit dojem, ze si tu niekto narokuje prespatie zadarmo v utulni, pricom vacsina ma problem len s vyskou ceny a nie so zaplatenim primeranej ceny.

A najvacsi fake je, ze porovnavas Durkovu, kde sa dlho plati za prespate s Andrejcovou, kde sa donedavna neplatilo nic. A zrazu ma si neikto cvaknut ako za penzion.

Co sa tyka blocku, to je skor neznalost,ktora mozno neospravedlnuje, ale urazat, je uz silna kava.

Iwanna

OFF TOPIC: ide sice o nuansy, ale je podla mna rozdiel medzi "ale ste JAK chuji" vs. "ste chuji". Suhlasim inac, ze len "chuja" napadne narokovat si na blocok z reg. pokladne na utulni, kde nie su 2 zakl. podmienky (elektrina a internet) presne preto, ze to tam vacsina z nas mat nechceme. A "jak chuji" aj mne pride narokovanie si bezplatnych noclahov, hoc len medzi riadkami. Za jedno aj druhe by Vas aj Talo na Durkovej hnal do ... :)

Zhodneme sa snad na tom, ze na Andrejcovej by nemali byt trhove ceny a la Strbske pleso. Ale take nizsie ceny, kt. bude vacsina nas, kt. nam je priroda blizsia ako kariera, vnimat ako spravodlive. O tom, ci je to co ja viem 18 € korporatni zamestnanci ... 9 € nezamestnani :), sa verim da bavit aj bez zachadzania do frflania a/alebo grafomanie.

Bulat

Prečítal som pozorne článok i celú doterajšiu diskusiu. A niektoré veci ma zarážajú. A sú mi vrcholne podozrivé.

Základný fakt je ten, že samozvaní "nájomníci" si potichučky a salámovou metódou v podstate sprivatizovali doteraz verejne prístupnú útuľňu. COVID-aféru zrejme pohotovo a prefíkane využili na jej definitívne spoplatnenie. Popravde, očakával som to už dlhšie, zrejme sa čakalo iba na vhodnú zámienku. A pod rúškou COVID hystérie sa prepečie všeličo- a dokonca sa možno ohánať verejným záujmom. (to že sa "vo verejnom záujme" budú plniť súkromné vrecká, s tým sa už samozrejme nikto príliš hlasito chváliť nebude.

Druhá vec, čo ma prekvapila sú tvrdé až vulgárne vyjadrenia na oponentov tohto kroku- citujem - "chuji, ktorí robia pičung... a navyše od hlavného šéfa týchto stránok. To je tak prehnané vyjadrenie, až vo mne budí podozrenie. Zaráža ma to a pýtam sa- čo je za touto rozhorčenou až hysterickou reakciou? Sú to osobné vzťahy? Alebo žeby dokonca komerčné záležitosti? Nie je v tom nejak zapletené podujatie Nízkotatranskej stíhačky? Robí samozvaný personál útulne podporu tejto akcii? Nejedná sa teda o reciprocitu? Je to víno, čo sa tu nalieva, kristáľovo čisté? Načo potom to expresívne a vulgárne výrazivo. Zdá sa mi, že kritická diskusia niektorých hnevá až priveľmi- až tak že im "ujeli" nervy.

Po tretie - útulňa posledných rokov nebola v dezolátnom stave, dakedy okolo roku 2005 prešla kompletnou rekonštrukciou a súčasní "majitelia" na nej vykonali viac-menej iba kozmetické zmeny. Takže nemožno hovoriť, že ju zachránili. Maximálne možno uznať, že ju zveľadili. Záchranu vykonali iní a podľa verejne dostupných informácii to bolo z verejných zdrojov a dobrovoľných príspevkov. To že tam samozvaná parta poskytuje komečné služby za úplatu (jedlo nápoje a podobne) je ešte tolerovateľné. To že si tento doteraz verejný objekt natvrdo "sprivatizovala však už morálne obhájiteľné v žiadnom prípade nie je.

Marcel.c

@Lubo 14:45
Vyprosím si, aby si mňa a ostatných, ktorí sa netaja kritickým názorom na danú tému, nazýval CHUJOM. Porušil si tým vlastné pravidlá diskusie, ktoré tu tvrdo vyžaduješ od ľudí, ktorí majú odlišný názor. Vodu kážeš, ale sám hojne piješ víno.

Skutočnosť je taká, že Horské spoločenstvo nie žiadne občianske združenie, ale s.r.o., ktorá má ako jeden z predmetov podnikania poskytovanie ubytovania do 10 osôb a ktorej jediným štatutárnym zástupcom je pán Šurina. Takže sa naozaj jedná o biznis plán, nie o správu útulne.

Tomas Salinsky

Tie ceny su jednoducho premrstene na to, co sa za ne poskytuje. Ako otec 4clennej rodiny by som tu za noclah na pricni pre nasu rodinu zaplatil tolko co za plne vybaveny apartman v dobrej lokalite. Ja som rad, ze ma utulna spravcu, nechatra, a som ochotny za to platit primeranu cenu. Naposledy sme spali v Partyzanovi, hned dalsi den som im poslal 20eur. Vzdy platim a ucim to aj svoje deti - vazim si pracu spravcov. Na Andrejcovu sme sa tento rok chystali, ale za takychto podmienok nepojdeme. Covid nam nevadi, ziadnu dezinfekciu a oddelene priestory neziadam, a tak nemam najmensiu chut si za to priplacat. Paci sa mi rezim na Durkovej - komu to minimalne riziko nevadi, pride a prespi bez nanutenej ochrany. Kto sa boji, nech ide na bezpecnejsie miesta a nevnucuje prehnane opatrenia s prehnanymi poplatkami aj ostatnym.

Sona

Pamätám si, ako tá útulňa vyzerala, keď išla na "voľnobeh". Myslím, že OZ tu urobilo kus poriadnej roboty. Holt, nedá sa všetko robiť zadarmo.

Čaky

Som zhrozený a smutný z tohoto prístupu ÚTULNE Andrejcová, je mi samozrejme jasné, že dezinfekcia a všetky tie ostatné veci niečo stoja, samozrejme beriem zvýšenie nákladov ale tak toto už zaváňa tvrdým biznisom ... Takéto ceny v ÚTULNI ??? Argument keď sa Vám nepáči choďte inde je úplne top, áno nech každý takto uvažuje, spravme zo všetkých útulní penzióny ... Nie nadarmo už preferujem poslednú dobu hlavne Rudohorie, z Tatier sa stáva komerčný biznis plán, veril som že takéto miesta ako je Andrejcová ešte odolávajú tomuto tlaku, zjavne sa onedlho jednoduchý tulák už nebude mať kde v Tatrách uchýliť ... smutné ...

Ade.e

Najprv som sa smial na tom prvom expresivnom slove, ale ked sa zacalo "argumentovat", ze ked sa vam nepaci, tak mi to pride take typicke slovenske podnikatelske. "Ked sa ti nepaci, chod inacm."

Ono, ak si niekto nevsimol, uz teraz su tulaci vyhanani do nekomercnych oblasti prave masivnym rozvojom turizmu. A niekedy sa inam proste neda, ked chce ist prave konkretny usek. Aj ked nastastie v tomto pripade ciastocne ano.

Co sa tyka frflania. dalsia odveci reakcia, lebo nikomu nevadi, ze sa o Andrejcovu niekto stara a je tam nejaka sprava, vadi tu najma takato prehnana cena a neobstoji koronaargument, ked na Durkovej je to o dost normalnejsia cena.

Lubo, zjavne si viac informovany, tak si mohol vecne zareaegovat na tu Durkovu. Ako je mozne, ze tam je cena o viac ako polovicu nizsia?

A posledna vec, uz tu vadi prejavit svoj nazor?

Iwanna

Peter61, suhlasim, a nechcem v tejto teme ist mimo priamych presahov na Andrejcovu. Chapem kritiku toho nacenenia 20 €, vid napr. Magurka 17€/22€ aj s ranajkami, co by verim win-win vyriesila ta zlava KST/James (plus moznost individialneho clenstva KST, ale nechcem tu off-topic-ovat). V ostatnom suhlas s Lubom plus novy dodatok toto: hiking.sk/…/salas_pod_kosaris…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum