Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nocľah na útulni Andrejcová po novom

Diskusná téma K článku: Nocľah na útulni Andrejcová po novom

Útulňa Andrejcová poskytuje prostredníctvom občianskeho združenia Horské spoločenstvo núdzové ubytovanie. Po zvážení všetkých rizík sme sa rozhodli pristúpiť k poskytovaniu nocľahu, keďže chápeme význam útulne ako útočiska pred nepriazňou počasia, na ktorom sú založené všetky horské chaty a útulne. Režim fungovania sme samozrejme museli pozmeniť.

Iwanna

OFF TOPIC: Ade.e, na osobne utoky nereagujem. Obzvlast ked prisli na oznacny off topic adresovany Mirinovi, kt. otvoril temu "dostat po hube", tak som jemu (nie Tebe) na to odpisal co ma ako prve napadlo. Lebo som si spomenul, ako na Durkovu neraz prisli po 22h opiti ludia, s vierou ze si tam kupia alkohol. Raz dokonca s hrajucim magnetofonom, a la rapove video z 90.rokov. Talo by vedel rozpravat :) Nic v zlom, ale ludia ako Ty, kt. maju potrebu na vsetko frflat (vid aj tema hranic s PL) su podla mna presne taki, kt. mozno majitel Andrejcovej tam mat nechce, a preto spracovi Marekovi povolil tu cenovu politiku, kt. tu inac aj ja od zaciatku spochybnujem. Len kto chce psa bit, toto necita a palicu si najde :)

Ade.e

Iwanna: Toto co si teraz napisal, to je uz vrchol dementnosti, lebo ak veris, ze kto chodi prespavat na Durkovu alebo dokonca prespava zadarmo na utulniach, tak je to "typicke" pre socky alebo agresivnych ludi. Asi si si v hlave nespojil, ze sa tu vyjadrili prave ludia, aj tu pisuci, ktori chodia do nekomercnych oblsati, aby mali pokoj od vselijakych vycackanych turistov, ktori si myslia, ze ked maju love, tak su pani tvorstva.
Predstav si, ze ja si viem dovolit tam prespat, ale nebudem podporovat takyto vychcany biznis. A preto som tu aj reagoval.

A ku reakcii zo 4.6.14:00: Skus to zopakovat este 999x ale i tak kazdy pricetny clovek, co to cita, dobre vie, ze co si napisal je nebotycna sprostotst. KLudne si bud buran tam kde zijes a posobis, ale tu nemusime tvoje spravanie akceptovat. Dalo sa ckat, ze je to len tvoja dusevna "nepohoda", ale po dnesmom prispevku, to zjavne bude nejaka dusevna diagnoza.

Ako na inych buranov, tak ani na teba uz viac nebudem reagovat.

Iwanna

OFF TOPIC Ad Mirino: som muz, zvyknuty na drsnejsi jazyk. Napr. aj na Durkovej, kde som bol ostatne roky casto, na rozdiel od Andrejcovej. Mozno prave preto Marek na Andrejcovej nadsadil tie ceny, aby mu tak chodili len pokojnejsi ludia, bez sklonov k agresivite a toboz nasiliu, kt. su verim skor typicke pre ludi kt. si nedokazu solidne zarobit, a tych (snad v tomto sa zhodneme) ca. 10 € navyse v nich vyvola prilis silne emocie. Kazdy sme nejaky, ja sa snazim zareagovat co najskor, a dufam ze nie za hranicami slusnosti :), ale zas chapem ze Mareovi by sa mohlo hodit viac vysvetlit to osobne. Snad tam za nim, skor ci neskor, niekto z mnohopocetnych autorov tuto z hiking.sk zajde, a tu uznavam ze provokujuco vysoku sumu 20 € nam vysvetlia v dlhsej reakcii tuto ci nebodaj v osobitnom clanku k cenotvorbe :)

Mirino

Myslím, že bulat to pekne trafil. Každý z tých troch odstavcov odsúhlasím a podpíšem v plnom rozsahu.

Mrzí ma, že úroveň diskusie na Hikingu poklesla na úroveň ch...
Zaráža ma však, že uplynuli dva dni od prelomového príspevku, teda dostatočný čas na vydýchanie a sebareflexiu a autor neuznal za vhodné povedať PREPÁČTE.

Iwanna: Ver, že sa ťa nechcem dotknúť, ale tvoje obhajovanie rozdielu "ste JAK ch.. a STE ch... " by si v krčme neustála. Asi by si pocítila rozdiel medzi "dostať na ústa a dostať na hubu".

Iwanna

Ad Ade - to "dostanem bločok"? verim prezradza cloveka kt. nepozna ani 1. utulne so spravcami, 2.samotnych spravcov ako ludi a 3. legislativu a beznu prax. A ak sa niekto uraza pri slove chuj, svedci to verim skor o jeho/jej psychickej nepohode.

Ad Marcel - s tym KST to nebol nazor, ale len snaha pofrflat si, snad s mierou :), na to ze v SR nemame toho isteho majitela horskych chat a utulni a la napr. Norsko. V com je podla mna cast problemu v tejto "cenotvorbe". OFF TOPIC Zlavy pre clenov spolkov su vo vyspelom svete verim uplne bezny sposob riesenia takychto situacii, a tymto skoncim moj od zaciatku oznaceny off topic :)

Romanesco

@ bulat 20.22-uplný súhlas

...apropo diskusia alebo forum je od toho, aby sa diskutovalo či fo-rumovalo.inač sa môžeme vrátiť do čias pred rokom 1989...samozrejme v rámci slušnosti...

Fangorn

božéééé no tak to spoplatnili , veď to je jedno. Mňa skor zaráža ten alibizmus ako pri všetkom teraz - lebo korona. Korona vyskočí spopod matraca a zabije osadenstvo útulne, pomoc, treba dezinfikovať a byť zodpovedný.

Pritom o spoplatení sa hovorilo už dlho predlho predtým tak mi to teraz príde len ako také využitie situácie že načasovať to práve teraz. Tá dezinfekcia je teda pálka to hej, určite likvidačná.

Čiže gratulujem k načasovaniu, to jediné mi vadí, ostatné mám u ...i (nejdem sa znižovať k sprostým slovám, lebo čo ak budem vymazaný :) )

Peter61
Eric : čéééče, asi by som si mal pretrieť oči/okuliare. V tomto článku som si to nevšimol. toto slovíčkárenie ("núdzové") je jedna-jediná vec, s ktorou nesúhlasím so šéfom. -)
Eric

Peter61:
No ja som vychadzal aj napríklad z tohto clanku Útulňa Andrejcová poskytuje prostredníctvom občianskeho združenia Horské spoločenstvo núdzové ubytovanie a cital som to v minulosti aj niekde inde, ale to uz fakt neviem kde. Len ma to tak zarazilo, mne je to sumafuk, ako to turisti beru :) len zo zaujimavosti som sa pytal.

Peter61

Eric,
ja čítam asi iné infernety, ako Ty. Je to útulňa, takže imho žiadna núdzovka.
Jednorazové ( plánované /neplánované) prespanie povoľuje NP o.i. aj PRI útulni.
"1. Miesta vyhradené pre jednorázové prenocovanie na území národného parku

b) sedlo Andrejcová pri útulni (na trase červenoznačkovaného TCH č. 0801) "

Čo sa týka ostbloc móresov na núdzových útulniach v Alpoch, k Vallotke pridávam Solvayku na hornom konci Pasienkového údolia.
Táto téma už zniesla na mrtě drístov ( zľavy na spolky, bločky, vlastníctvo HZS).Vôbec sa nedivím Útulni, že sa nezapája. Ani Ľubovi. Ani cenám.

PaliT

Pamätám si na starú Andrejcovú, bordel, úpadok ako to býva na miestach, o ktoré sa nikto poriadne nestará, turisti spiaci na všetkých vodorovných plochách, latrína, kam zájdeš len so sebazaprením...

Keď som tam bol posledne, príjemne ma prekvapilo, koľko nových postelí s matracmi tam je, zrenovované podlahy a iné zariadenie, veľmi dobre mi padlo navarené jedlo na večeru, pivko a kráľovské raňajky (čo mi ušetrilo váhu v batohu už od Donovalov).

Vidím tu na môj vkus zbytočne ostré reakcie, lebo veľa kritikov hovorí o tom, že chce ubytovanie zadarmo, či obviňuje správcu z toho, že tu ide robiť kšeft hádam na úrovni TMR, ale nemá najmenšieho tušenia, aké náklady musel prevádzkovateľ na všetky tie vylepšenia vynaložiť, koľko príkorí musel (a naďalej bude) znášať od rôznych úradov atď. a som si istý, že Andrejcová z nikoho milionára neurobí.

Teraz by som očakával, že ak niekto chce túto chatu bojkotovať, má možnosť prespať len o kúštik ďalej pod Košariskami a dúfam, že všetci priaznivci nocľahu zadarmo nejako prispejú k tomu, aby ten objekt zostal v použiteľnom stave, prídu na brigádu, prispejú grošom na opravu a nebudú len pasívne čakať, že "niekto by sa o ten salaš mal postarať, lebo my tým kapitalistom na Andrejcovej kšeft neurobíme ani bohovi":
hiking.sk/…/salas_pod_kosaris…

PS: mne Andrejcová, kde bude treba platiť žily netrhá, viac ma rozčuľuje, že ten druhý salaš je vlastne ilegál kvôli nezmyselnej legislatíve, osobne by som sa prihováral za to, aby bolo na tej trase omnoho viac prístreškov, kde by sa mohlo legálne nocovať.

Eric

Mna zas zaraza ina vec. Vsade sa docitam, ze utulna poskytuje nudzove ubytovanie. No takmer kazdy sa tu vyjadruje, ze vyslovene planuje/planoval prespat v danej utulni. Tak ako to je s tym nudzovym prespanim? Ci presne tak, ako pri utulni Vallot na Blancu, kde vsetci nadavaju na ostblokackych turistov, ze tam doslova planuju prespanie? :)))
Aby som nebol off-topic, s cenami suhlasim. Nie su o nic horsie ako ine ceny nielen u nas ale aj v Alpach.
A Lubo - dik, super, dobre som sa zasmial, bolo to ako pichnutie do srsnieho hniezda :)

Rbarta

Nechcel som sa znížiť a urážať niekoho ale aký požič taký vráť. A nestojí mi táto diskusia už za môj čas tak už bez príspevkov.

Rbarta

Lubo chuj si tu akurát ty. Bol som na útulni pred mesiacom.Sedel tam orúškovaný správca a pustil nás hore spať.Všade "zúrila korona" a 20€ som neplatil. Dali sme mu po 10€ dobrovolného príspevku. Ja nemám problém dať za ubytovanie peniaze ale nie takto ako to nastavili. Máš pravdu na útulňu už nepôjdem.

Phalike

Koho by ľudia lynčovali v prípade že by sa na tú Andrejcovú všetci vykašlali, útulňa by postupne schátrala a prestala by plniť svoj účel. Však všetci by si mohli povedať že čo sa budú zadarmo snažiť zveľaďovať niečo čo si mnohí aj tak nevážia. Komu by sa potom nadávalo? Horskáčom, národnému parku, vláde, alebo všetkým ľuďom ktorí niečo urobiť mohli ale neurobili? A pozreli sa všetci tí bohabojní diskutéri aj na seba, že koľkokrát boli prerezávať chodníky v kosodrevine, koľkokrát boli pomôcť na nejakej brigáde na útulniach, koľkokrát boli pomôcť obnoviť značenie chodníkov? Pri troch osobách sa jedná o cenu 15Eur za nocľah pod strechou na hrebeni NT, to mi nepríde ako nič tragické, aj keď rozumiem pocitu krivdy že zrazu treba platiť za niečo čo bolo predtým zadarmo. Ale keď vidím že aj vďaka tým peniazom vyzerá Andrejcová tak ako vyzerá a bude o ňu postarané aj do budúcna tak ma to nijak nemrzí a rád tam pôjdem kedykoľvek prespať, lebo pocit z miesta tvoria najmä ľudia čo sa tam stretnú a na Andrejcovej sa mi to doteraz vždy v dobrom potvrdilo. PS: Vďaka činnosti Horského spoločenstva majú turisti parádnu možnosť nocľahu na Čertovici, ktorá dovtedy veľmi bežným turistom naklonená nebola (osobné skúsenosti) PS2: Kamenná chata 28Eur leto, 35Eur zima s raňajkami, Horská chata pod Kráľovou hoľou 23 Eur s raňajkami. PS3: Stále existuje vymoženosť nazývaná stan ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma