Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá chata pod Rozsutcom

Jozef Matúš

Rád by som získal staré fotky chaty pod rozsutcom. Som zo Zazrivej a ako dieta som tam niekolko krat bol no moc si na detajly nepamatam. Najviac mi utkvela v pamati vysunuta latrina. Ostatne len malo.

Brutus

Dnes idem do terchovej, skusim sa opytat potencionalneho testa, niekedy tam robil...

Godman

Co znamena: "o tom požiare viem najviac zo vsetkych"?
Sem-sa zo spomienkami, tiez som zvedavy...

Rasto

Tak nieco napis o tom poziari, zaujimalo by ma to.

Lomidrevo

Ahoj priatelia a kamaráti hôr. Rád by som sa dozvedel niečo o osudoch ľudí, ktorí boli na Chate pod Rozsutcom, keď horela. Ja som bol jeden z ních. O tom požiary viem asi najviac zo všetkých, ale o ľuďoch skoro nič. Ako sa majú a tak. Najviac by ma zaujímal osud pána Šišku. Ak niekto máte aj nejaké fotky chaty, tak by som bol rád.

Slnko

MisoB, tak s tymi bivakmi si ma potesil. Ale potom nechapem, preco asi 2 roky spat, ked som prespal pri Ch. pod Chlebom, pytal chatar odo mna 20 Sk (ktore som mu aj tak nedal) a este som mu musel slubit, ze do 7.00 rano tam uz nebudem, lebo inac by ma mohla vymaknut kontrola a on by mal zle.

Luke

hejhej trosku cudne ale nie ja som zastancom pesej turistiky a ked sa vytrepes na kopec a mas dobre prihody a pocit ze si si to vysiel po svojich a nie vyviezt sa niekam autom alebo lanovkou a potom machrovat. kokso lanovka na chleb zo sutova? to j ehumuuuuuuuuuuuuuus! a s tymi nakladiakmi to je fakt uste&! to su ale pekne hoväda!

1tom1

ja osm uz pred 2-3 rokmi pocul ze by sa mala stavat lanovka na Chleb zo Sutova - vraveli to miestni, ale co je na tom pravdy???

Eskimo

Luke: velmi zvlastne si polozil tu otazku... vyznieva mi to ako keby si sa chcel opytat "je nejaka cesta po ktorej mozem prejst autom z juhu na chleb alebo pod chleb?"

Ondro_RK

--> Luke,
k chate pod Chlebom vedie lesná cesta, takže tadiaľ sa tam dostali.
Keď stavali lanovku do Snilovského sedla - bol som tam akurát na túre a úplne bežne sa tadiaľ premávali stavebné mechanizmy, bagre, domiešavače, nákladné tatrovky, vetriesky, osobné autá...

Luke

to Zdeno: prosim ta napis nieco viac o tej lanovke trusalova chleb a spalena salatin. to ako by sa dostali auta hore na sedlo alebo chleb? je nejaka cesta po ktorej mozeprejst auto z juhu na chleb alebo po d chleb?

Jozue

Ono zas ked si to omnitrade kupilo, tak to nemohlo nechat v takom stave ako bolo, bolo to treba zrekonstruovat. Ono keby to ostalo v takejto podobe, ti ludia co idu len na vyhliadku a na kavu na hornu stanicu, alebo na vf krivan alebo chleb, hadam prostrediu moc neublizia.

Wolflike

jozue: ano, je to lanovka do sedla, hovorim tak zo zvyku aj ked nespravne na chleb. ano, auta tam boli po rozsirenej ceste z juhu, pohlad to bol otrasny. opakujem, podla toho co som pocul (nemam podlozene) to bolo proti vsetkym dohodam zakonu a cojaviem comueste. riesilo sa to pokutou ktoru firma polahky zaplatila a ide sa dalej. tak to u nas uplne bezne funguje, od ciernych stavieb az po lanovky, preto si myslim ze je najlepsie v horach nestavat uz nic, lebo si to len koleduje o dalsie rozsirovanie, dobudovanie a podobne....

Jozue

No tak teda neviem, lanovka je len do sedla, hore na chleb tazko vyjde nejaky nakladiak, ja som videl vynasat beton vrtulnikmi, ale par nakladnych som uz hore videl, ale isli od juhu, nie od terchovej.

Bobo7

inak neviem ci ste si vsimli ako minuly rok rozsirili zjazdovku nad Chatou pod Grunom, to mi prislo tiez ako vcelku drsny zasah, na to ze je to NP...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov