Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalá chata pod Rozsutcom

Diskusná téma K článku: Bývalá chata pod Rozsutcom

Nedávno som vám sľúbil, že napíšem aspoň informačný článok o Chate pod Rozsutcom, ktorá stávala v sedle Medziholie a ktorá bola veľmi populárna a navštevovaná. Vďaka fotografiám a informáciám, ktoré som získal, tento sľub plním. Chatu bohužiaľ stihol rovnaký osud ako Chatu pod Chlebom, keď ju zdolal prudký a nezahasiteľný požiar.

Wolflike

zaujimavy clanok a vdaka zan. nevedl som ako chata vyzerala ani ze bola taka velka. sam sa neviem rozhodnut ci je skoda ze nebola obnovena alebo nie. na jednej strane je vynikajuca poloha, na druhej strane uz aj tak prilis preludnena oblast. kazdopadne pekne sa takto sprostredkovane vratit do minulosti

Adrihan

Aj ja ďakujem za priblíženie histórie tejto chaty. Neviem ako ostatní, ale ja by som tam novú chatu rada uvítala. Beriem to z pohľadu človeka, ktorý má malé dieťa a tak by mi taká zástavka na chate určite bodla.

Tono

Veru chatu si este matne pamatam z mojej navstevy v roku 1982. Osobne by som privital jej obnovu.

Priesil

Krásna história. Mám pocit že chata sa mohla obnovíť. Možno sa mohla obnoviť v mensej podobe.
priesil

Jjano

No, asi budem v mensine, ale mne tam chata vobec nechyba. Z hladiska hrebenovky Malej Fatry nie je potrebna a tak by to bolo skor vyletne mieste zo Stefanovej, to jest este viac ludi v uz aj tak hojne navstevovanej lokalite. Skratka by som nevidel iny prakticky vyznam okrem parkov a piva a to asi fakt v horach nie je potrebne.

Shadow

suhlas, z Medziholia by bol bratislavsky lesopark. Podla mna by chatu potrebovali uplne ine lokality.

1tom1

Skoda takej peknej chaty. Boro, vdaka za fajnovy clanok...

Eric

Ti ludia tam chodia aj tak, akurat, ze sa nezastavia na ziadnej chate, lebo tam ziadna nestoji. Vzdy je skoda, ked zmizne co i len jedna chatova atmosfera na Slovensku. Na pocte ludi by to vobec nepridalo, horsie by to bolo, keby tam vybudovali lanovku.

Bean

...a ja som si vzdy myslel, ze nafta je neexplozivne palivo...

Bacaardi

nafta je explozivna, ale musi mat nejaky iniciator, ked do nej hodis zapalku tak ta zhasne. (aspon pokial teda viem, odbornik nie som)

Bean

Hej hej, taketo znalosti aj ja mam :)
Chapem to tak, ze tie sudy boli uzavrete a teplom ich roztrhlo. Potom uz nafta na drevenom podklade robi svoje...

Misko79

Super článok aspoň už konečne vidím ako vyzerala chata.

MatusM

Zaujimavy clanok, pre moju generaciu (alebo aspon pre mna) celkom nepoznana historia.
Chata by ma na tejto vyznamnej krizovatke znacenych tras, ako turistu, urcite potesila. No musim tiez priznat, ze jednak tam nie je nevyhnutne potrebna a najma by isto znamenala dodatocnu zataz na prirodne prostredie v NP.

Daulagiri

Takže konečne vidím ako chata vyzerala, díki za to.
A tiež si myslím že chata tam nieje nejako špeciálne potrebná, mne osobne sa to tam páči bez nej a nechýba mi a práve preto je to jedna z mojich naj oblastí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov