Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jelšavský hrad a Skalka

Diskusná téma K článku: Jelšavský hrad a Skalka

Hurá!!! Koronokríza takmer skončila a môžeme konečne ísť na náš prvý tohoročný viacdňový pobyt. Tento raz nazrieme do regiónu Gemer. Niektoré časti Gemera poznáme celkom dobre, no oblasť okolo Revúcej a Jelšavy je pre nás Terra incognita. Je načase to zmeniť. Veľkým lákadlom sú tri hrady, na ktorých som ešte nebola – Jelšavský, Šivetický a Rákoš.

Anna.lenkeyová , 1 reakcia

Ahoj Danka, včera sme si urobili turistickú prechádzku na Skalku pri Jelšave a veľmi ma potešila dobre vyznačená trasa až na vyhliadku a poniklece prostredné (Pulsatilla subslavica) , ktoré tu začínajú kvitnúť na suchých stráňach. Až dnes som objavila Tvoj príspevok, pekne tu opisuješ cestu na Jelšavský hrad, ten máme prejdený už dávnejšie. Rada som si zaspomínala na naše putovanie naň. Ďakujem za zaujímavý príspevok.

Tomka

Som rada, že sa páčilo, je to krásny kraj.

Martin knor

Celkom dost murov. Na mape vsak vypada zaujimavo aj Bradlo, kusok zapadne.

Tomka

ade.e
Na horný Gemer sme sa roky chystali, ale až Tvoj článok spred dvoch rokov nás definitívne nakopol. Príprava nám trochu dlhšie trvala, ale konečne sme sa tam dostali.
Boli sme príjemne prekvapení.
Napriek magnetizovým závodom a škaredým lomom, je to nádherný kraj.

Ade.e

Ojoooj, pripomenula si mi zaciatok tulacky Gemerom prave z Jelsavy do Tisovca. V tom starom ovocnom sade sme bludili a potom aj kus pod hradom. A o nieco lahsie bolo dosjt do Nandraza. S nostalgiou na to spominam..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma