Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub pod Šiprúňom

Diskusná téma K článku: Zrub pod Šiprúňom

Ešte keď som bol mladý a pekný, zatúlal som sa raz do Veľkej Fatry a akurát v okolí Šiprúňa mi došla para. Bol čas zatáboriť. Bál som sa večernej návštevy medveďa. O žiadnej búde, ktorá by ma ochránila, som ale nevedel. Dlho som hľadal, až som napokon predsa len našiel.

Pavol.horvath

Bol som to skontrolovat, na moje pocudovanie to bolo vnutry fajn na nudzove prenocovanie. Predna miestnost bola plan haraburd.

PaliT

Pod Vyšným šiprúňskym sedlom budeme od zajtra (podvečer) a pracovať budeme do nedele. Príďte naás pozrieť, podporiť, alebo aspoň zaháňajte dažďové mraky.
Ďalšia akcia bude potom 1.-3.9.
Pracujeme tu: mapy.dennikn.sk/?x=19.22578…

LuboG

tento zrub vyradte zo svojho zoznamu. Zvonku strecha prepadnuta, vnutri poriadny svincik, urcite nie vhodne na prespatie. Skoda, svoje lepsie roky ma uz za sebou.

Anonymized_25093

Boli sme na Zrube a prikrili sme strechu celtami. Vid foto.

Inac zrub je v katastrofalnom stave, zhnite a mokre. Nespal by som tam.

Mirino

Ak si dobre pamätám stav z leta 2016, tak nebol nejaký extra problém búdu nájsť. Pôvodne som tam chcel stráviť noc, ale nakoniec som spal radšej v prístrešku na mieste bývalej koliby "u Maťa". Ten zrub je (bol) pekný len z diaľky. Inak je to zhnitá búda možno aj s narušenou statikou. Zachraňovať velmi nie je čo. Ideálne zvaliť a postaviť nejakú jednoduchú kolibu od základu znova. Finančne aj pracnosťou by to bolo asi aj výhodnejšie, ako zachraňovať tú smradľavú hnilotinu.
Ale miesto je to skutočne pekné. Prameň trocha slabší, ale dalo sa.

Ade.e

Veru, v tejto oblasti by sa strecha a 4 steny na spanie hodili.

PaliT

Už na túto krásnu stavbu pozeráme jastrabím okom... ;)

Daulagiri

Tak už je aj tento zrub tu na Hikingu :-) Ja som ho predčasom objavil na boudy.info.
Spali sme v ňom teraz vo februári, našli sme ho za tmy relatívne v pohode. Najlepšie časy má veru za sebou, ale poslúži. Vo vnútri bol sneh nafúkaný dierami cez stenu pod oknom a aj pri komíne, kde napadal cez strechu. Na stene boli tri poličky, inak aj stôl a matrace. Ako pikošku spomeniem že sme tam vtedy našli 2 plechovky piva a jednu sme nechali pre ďalších nocľažníkov :o)
Inak pozerám že za tých pár mesiacov odpadol trám podopierajúci roh a držiaci vonkajšie zábradlie, alebo žeby sa niekomu nepáčil? Škoda že sa táto zašitá stavbička postupne rozpadá, lebo v tejto lokalite nič iné nieje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov