Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické palice

Pinciotti

Poradte dake neznicitelne palice (aj na dve sezony by boli super)...Nejedna sa mi o hmotnost a pohodlie, o cenu trochu (pretoze proste neverim ze by mohli nieco vydrzat) ale povedzme ze do cca 60 eur dam. Nenosim palice zdravotne, alebo na ulahcenie pohybu, pouzivam ich iba vo VT v neznacenom terene, v strmych travach, v suti, pri skakani po velkych kamenoch. Mal som dva pary Leki Eagle a tri pary Black Diamond Trail. Leki, edicia 2010 sa drzali skvele, asi 4 sezony. Zvysok (vratane takych istych Leki z 2017) uz tak skor na jednu sezonu. Davam im zabrat, som tazky, ale nieco by to predsa len vydrzat mohlo...

Iwanna

Suhlas s Petrom61, plus odporucam aj pokec s ortopedom, lebo presne pri bolesti chrbta moze byt pouzivanie paliciek za urcitych okolnosti kontraproduktivne (vis-a-vis problemy s kolenami).

Peter61

@ Erika 21:17 :
treba sa pozrieť aj na plusy a mínusy nosenia paličiek:
sú v odporúčaniach medkomu UIAA dole.

Lori76

Ondro_RK škoda,lebo tie som pozerala, len ta cena keby bola taka ????

Ondro_RK

--> lori76,
no akurát pred pár týždňami sa predávali také palice, ako by si si zrejme predstavovala s 25% zľavou, za cenu 52,50,- EUR, konkrétne:
Black Diamond Trail Back Trek
hudysport.sk/trail-back-trek-…
...sám som si ich obzeral v predajni, len tá zľava už momentálne neplatí...

Lori76

Iwanna,ako take problémy nemám.Alenpri dlhšej chôdzi alebo státí ma bolí chrbát.Chcela by som s penovými predĺženými ruckami a rychloupinakmi.cena tak do 50€

Iwanna

Lori76, ocenujem Tvoj pristup. Obavam sa, ze pomyselny stred medzi tymi "no-fair" z Ciny :( po 10 €, a "fair" z EU od ca. 25 €, asi neexistuje. Ako pise Radoslav, tie lahsie a lacnejsie sa castejsie lamu ci sa v nich nieco pokazi (napr. pruzenie), co mozem potvrdit pre oboje. Mam 2 rozne od zn. Fizan, jednotlive dielce som nemal problem zohnat cez slovensky eshop, cena bola takmer alikvotna. Tazko odporucat, mozno najlepsie ak zajdes do oblubenej kamennej predajne, a opytas sa, na kt. znacky Ti vedia pripadne dodat jednotlive dielce. A daj vediet, spolu s Tvojou vyskou, a tiez tym do akeho terenu (skaly, les) a ci mas nejaky zdrav. problem s kolenom alebo chrbtom.

Peter61

Fizan Concept System nepoznám, vyzerá zaujímavo.
youtube.com/watch?v=reEwdbCiM… díky za info.
Ja som si všelijaké za 5 €, reklamné a pod paličky prerábal zo "šrubovacích" na "cvakacie". Rečou Fizanu : internal na external system.
Najblbuvzdorjšie sú Quechua push pin
decathlon.sk/1-palica-a100-mo…
Čo sa týka ceny, pred 30 rokmi som si kúpil pár za 125 ÖS, v súčasnosti sú moje najdrahšie karbónové za 27 €.
A ešte k indikáciám :
horska-medicina.cz/…/Czech_UI…
in:
horska-medicina.cz/…/doporuce…

Radoslav

Fizan Compact (3-dielna, dĺžkou do 130 cm stačí priemernej postave i skladnosťou 58 cm pre strednú L batohu, je aj výrazne kratšia zložená 4-d., ale nemám skúsenosť, na môj vkus primoc i s rizikom). Ak nie si drevorubač, keďže je najľahšia na trhu. Ale i mne sa zlomili diely pri páde, no i zrejme prisilnom dotiahnutí (pri behu, tj. agresív. dynmic. záťaži). Poväčšine práve v mieste uzamknutia, práve potrebné mať cit na silu dotiahnutia, sa vonk. diel nezlomil, ale ani nespadával pri použití. Ale nič horšie v lámaní ako roky predtým i s pevnejšími a ťažšími palicami či nevhodnom experimente s kevlarom, ktorý sa láme ešte skôr a len na zahodenie. Dajú sa totiž zakúpiť všetky diely (žiaľ iba český distribútor, ale cenou na rozdiel od systémov náhr. dielov majú lacné, skoro na úrovni súčtu ceny modelu). Sám som si zakúpil väčšiu zásobu dol. a stred. dielov. Keď som bol na veľa dní, sebou i náhr. stred. a dol. diel v batohu, i príp. horný (mal by sa lámať najmenej) som po zlomení 5 cm (= čistý lom) použil predĺžením vysunutia dol. dielov, keďže mám 10 cm rezervu do maxima. Diely sú identické pre NW model Compact, s ktorým aj behávam v prírode.
Nevýhodou sú od r. 2018 pútka pre turist. model (mne až tak nevadí, na turistike nemám ruku v pútku, len keď musím pre terén), staršie dobre držali, nevhodné šetrenie výrobcu. Z náhr. dielov ešte majú zmysel hroty (vymeniteľné však iba s nástrojmi, v prírode nie, nezatupia sa, skôr zlomia ako páka = mne v lesnej divočine pri rýchlejšom pohybe), ďalej príp. pre model NW pútka, kde po rokoch denného použitia sa suché zipy opotrebujú. Čisto uzamykacie diely som ešte za roky používania nemenil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum