Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Svišťovka a dolina Zeleného plesa

Diskusná téma K článku: Veľká Svišťovka a dolina Zeleného plesa

Veľká Svišťovka je najvýchodnejší a vďaka lanovke na Skalnaté pleso asi aj turisticky najľahšie prístupný vysokotatranský vrchol. Slovo vrchol môže byť pre niekoho možno až príliš ambiciózne, keďže ide iba o vyvýšeninu v rázsoche, vybiehajúcej na východ z Malého Kežmarského štítu. Od neďalekého sedla pod Svišťovkou, kadiaľ vedie Tatranská magistrála, je to len kúsok po skalnato-trávnatom teréne. Odstup Veľkej Svišťovky od Tatier spolu s jej nadmorskou výškou presahujúcou 2000 m a umožňuje nádherné výhľady do okolia, ktoré určite stoja za pár krokov navyše.

Rudyc

Turisticky chodnik vedie uz aj na samotny vrchol svistovky?

Vlado1947

Vo štvrtok 24.6. sme prešli Veľkou Svišťovkou. Je úplne bez snehu. Nie je problém. To, že si treba dávať pozor je samozrejmé.

Peter61

Tomáš Petrík varuje pred množstvom snehu. "Určite by som bral zimný výstroj na Jahňací štít, hore je veľa snehu. Na Veľkú Svišťovku by som vôbec nešiel, odporúčam pár týždňov počkať. V mieste, kde sú reťaze, je veľa snehu."
hiking.dennikn.sk/…/sedla_a_s…
( a nikto netuší, ako vyzerajú pod tým snehom reťaze od fi Pat a Mat)

Martin knor

Nadherne obrazky. Ten chodnik pod chatou aj mna trochu vyrusuje, ale chata samotna ma vyrusuje viac.

Janabilesova

Krásne fotky, naozaj neuveriteľné letné počasie a výhľady.

Peter61

Minuľého roku som videl na Lomničáku, že z nejakých dvier vchádzali do kaviarne ľudia tak naľahko vystrojení. A amplión hlásil , že nejaké číslo má odlet.
Nie je toten Lomnický štít najľahšie dosiahnuteľný tatranský vrchol na slovenskej strane ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma