Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naše dobrodružstvo naprieč Malými Karpatmi

Diskusná téma K článku: Naše dobrodružstvo naprieč Malými Karpatmi

Nad hrebeňovkou Malých Karpát sme premýšľali od minulého roku a tento rok sme ju zrealizovali. Popravde, ani som nečakala, že tak skoro sa jej dočkám. Najprv sme hľadali termín, ktorý bol pre nás zo začiatku orieškom, no nakoniec sme sa zhodli a túra prebehla 3. - 7. júla. Potom sme hľadali trasy, miesta na stanovanie a najmä pitné pramene. Vypracovali sme trasy cez TuristickaMapa.sk a tabuľku s jedlom. Batohy sme si nabalili tak, aby sme to zvládali niesť. Čiže voda, nejaké oblečenie, prvá pomoc, jedlo a spací vak s karimatkou. A stan. A mohlo sa vyraziť!

Martin knor

Pobavilo. Prajem Vam vela peknych chvil stravenych v horach.

Samkoh

Mne prišlo zaujímavé aj hodnotenie kopcov... z pezinskej baby na čmeľok to rozhodne žiadna rovinka nie je a naopak, z ostrého kameňa na záruby je to skôr technické, než prudké.

Peter61
@ 14:24 martin.cibula hliníkovému koťogó som zmršil dno úzkym plameňom (asi MSR Pocket Rocket). Ak máš ˇširší horák, no problem. -)
Martin.cibula

Také koťogo nosím so sebou aj ja, to na jednu kávu "nič" neváži... :-) Mám hliníkové, uvarených na ňom stovky káv ale dno je stále krásne rovné, žiadne znaky deformácií akurát tá plastová rúčka odišla, ale aspoň nezavadzia v ruksaku :-)

Peter61

@ Agnesa:
čo sa týka nezávadnej vody : ak ste mali poruke varič, nie je problém prevariť : cca 1 min. varu na MK stačí. Viď medkom UIAA
horska-medicina.cz/…/Czech_UI…
horska-medicina.cz/…/doporuce…

A čo sa týka vlastného varenia na plyne, odporúčam kvôli stabilite trojnoťku
primus.eu/primus-footrest-p72…
pinguin.cz/cartridge_stand
a kvôli úspore paliva ( najmä vo vetre) závetrie
pinguin.cz/windscreen
tých 265 g vyplatí, ak idetie na viac dní, alebo do tvrdších podmienok.

Btw.
dobrodružstvo je iba zle naplánované túra :-)

Peter61

malé koťogo má cca 250 g, takže to nie je až taký rozdiel hmotnosti oproti aeropressu. Odporúčam na plynový varič používať oceľové, lebo na hliníkovom sa môže deformovať dno.

Lubo

Ja po novom nosim so sebou aeropress s mlyncekom a zrnkovou kavou, takze viem celkom dobre pochopit aj ten mokka kavovar. Dnes som si uvaril v Jaloveckej doline.

PaliT

Pre mňa veľmi milá prvotina z oblasti, ktorú som veľakrát prešiel na etapy, aj v dlhších úsekoch peši či na bajku.

Poznám zopár kávových maniakov, čo nosia koťogo aj na turistiku, ale väčšina ľudí by si tú váhu asi odpustila. Netuším, či ide o starých veteránov turistiky, alebo išlo skôr o prvý pokus o diaľkový prechod, každopádne, čítanie pobavilo.

Agneskab

Vodu sme si načapovali aj na Čermáčkovej lúke a o prameni, ktorý bol po ceste na ďalší deň, sme nevedeli. A čo sa týka toho jedla, tak o tom sme nevedeli tiež, lebo príbuzní nás prišli aj pozrieť s takýmto prekvapkom :).

TomXX

Z Modranskej baby som ešte nepriposral :)

Martin63

Možno po zlej skúsenosti s prameňom na Salaši deň predtým, nechceli testovať počet kolimorfných baktérii z prameňa "Modranská baba vás víta" u Čermáka. A keď už tatinko viezol taký teplý a studený bufet aký je obrázku, tak tá voda sa popritom stratila.

Ale výletík si spravili pekný.

Janovarga

to vážne
vám museli priniesť vodu na "Zochovú chatu"/Čermáčku (podľa trasy) na trase príbuzný? Nejako slabo ste si to študovali vopred..Po ceste na Amonovú lúku sú ďalšie 2,5 prameňa.

Opossum

Bialetka je ten varic na kavu?

Raz sme isli "hrebenovku" Polany so skupinou Cechov, ktory mali tradiciu nabalit si na turu jednu bud tazku, alebo nespratnu vec. Napriklad velkeho plysoveho kacera, alebo tazku kovovu sosku... :)

Tento kavovar mi ich prippmenul. Aj ked kava urcite nepadne zle...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma