Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zarubana Kycera - rozhladna

Diskusná téma Zarubana Kycera - rozhladna

Ahojte, planujem mensi okruh okolo Velkeho Rovneho a chcela by som od Semetesa cez Bielovci prejst k rozhladni Zarubana Kycera. Podla mapy je tam lesna cesta, mate to niekto odtialto prejdene, je to schodne a najdeme to v terene? Dakujem

Katkariinka

Ďakujem za rady, zvládli sme to bez problémov. Občasné značenie pomohlo. Časť lesnej cesty bola po nedávnej ťažbe a daždi bahnita ale dalo sa prejsť.
Celý nás okruh bol: vrchrieka-semetes-zarubana kycera- v.rovne ivor - u melocika- vrchrieka

Zdenči

Ako píše myš, je to bez problémov prechodné po širokej ceste. Len hore k rozhľadni potom vedie úzky chodníček do prudkého kopca. Alebo prejsť ku kalnke Soľné a od nej ide hore široká cesta

Myš

Ahoj,
áno je to schodné absolútne bez problémov. Od osady Bielovci pôjdeš po žltej značke až do lúčneho sedla Kraviarska, ležiaceho JJV od kóty 804 m.n.m. Odtiaľ už vidieť Kýčeru s rozhľadňou takmer po celú dobu zvyšnej trasy. Cesta je to síce neznačená (kde tu sa ešte nájde šípka "rozhľadňa" od miestnych), ale široká, jazdená autami a lesnou technikou, bez možnosti zablúdiť.

Martin63

Nemám to tam prejdené, ale tvoje zadanie ma zaujalo, tak som sa pozrel na satelitnú vrstvu a aj podla nej su tam lesne cesty, tak ako su zakreslené na mape a mali by byt v terene jasne zretelne. Najmenej vyjazdený je úsek pod Kycerou smerom ku kaplnke Solne -mimochodom, v galerii Hikingu je obrázok s pohladom na rozhladnu práve z tejto casti chodnika.

Ale ci je to aktuálne schodne zo satelitu nevidno.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum