Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Patagónia: NP Los Glaciares - Laguna de los Tres

Diskusná téma K článku: Patagónia: NP Los Glaciares - Laguna de los Tres

Fitz Roy (3405 m) - žulový obor, najvyšší vrch a legendárna ikona oblasti, ktorá, ako som spomenul v predchádzajúcom článku, dala meno celému pohoriu. Jeho silueta je nielen v erbe mestečka El Chaltén, ale aj v znaku Národného parku Los Glaciares. Za dobrého počasia ho vidieť snáď odvšadiaľ, z ulíc mestečka i patagónskej stepi. Svojou dominantnosťou človeka k sebe priam volá. Turisti sa najbližšie k nemu môžu dostať pri Lagune de los Tres. A práve toto horské jazero bude dnes naším cieľom.

Peter61

Nooo, daulagiri,
150 000 kubíkov je len taký glacieretík, ale my sme taká maličká zaprdená krajinka V4. V ČR, HU ani PL nemajú nič ! Keby bol väčší, tak ani ovce sa nemajú kde pásť !

Daulagiri

Tušil som že s tým tatranským ľadovcom to bude len taká vtipná vsuvka :-)

Martin knor

Asi nie viacej ako Ty, takze nemozes cakat zazraky :-?.

P.S.: Ak mas chut prehadzovat si ustipacne poznamky, nemam problem. Ale myslel som si, ze vies co pises. (Ach, ja naivka.)

Peter61

Martin, prekvapuješ ma.
Btw. koľko tried ZDŠ máš vychodených ?

Martin knor

Peto, ako to myslis s tymi Tatrami? Volakedy som pocul uvahy, ze v nejakej doline by pod sutou mohol byt ladovec, ale bolo to davno. Vies to upresnit?

Peter61
chlapci, toľko kerozínu spáliť, keď máte ľadovce poruke : Tatry, ev.Alpy -)
Daulagiri

Ľadovce sú super, tu v Argentíne som k nim bol tak blízko ako ešte nikdy. Ten kus čo sa odtrhol nebol síce veľký, ale efektné a nečakané to bolo, také šumenie ako sa to sypalo po skalách.

Martin knor

Nadhera. Pred mnohymi rokmi ma kamarat vzal do Norska, kde sme si okrem ineho chceli pozriet jediny ladovec Europy, ktory usti do mora. Vdaka oteplovaniu uz do mora neustil a ked sme nan sklamane pozerali, utrhol sa obrovsky kusisko ladu a nehlucne padol do fjordu. A o chvilu sa ozval ohlusujuci rachot :-). Bol to zazitok.

Daulagiri

Na tej terase bolo fakt úžasne, tie stromy a famózny výhľad na masív Fitzu v podvečernom svetle. Ale s kamošom sme sa nejako ponáhľali za zvyškom skupiny že sme tam strávili len pár minút. Spätne ma to dosť mrzí, lebo som si neskôr uvedomil že mám odtiaľ dve asi najsuper fotky s celej dovči a dalo sa vyťažiť ešte viac. Život je raz taký a vďaka :-)

Mato_d

Na tej skalnej terase by sa dalo s foťákom riadne vyšantiť :)
Tie staré stromy dávajú už aj tak nádhernej patagónskej krajine predsa len ešte niečo naviac. Super, dik za sprostredkovanie.

Daulagiri

Áno Soňa zlé počasie by ma tu veľmi mrzelo, lebo sem sa dostanem možno len raz za život. Ale musím sa priznať že pri mojom cestovaní po svete som zatiaľ mal vždy obrovské šťastie na krásne počasie.

Toto bol jeden z mojich úplne najväčších snov a ešte teraz nemám problém zatvoriť oči a preniesť sa tam pod Fitz :o)

Matobee

Sny si treba plniť a tento sa teda podaril skvele. Krásne fotky.

Sona

Paráda, Maťo. Tak tu keby vám nevyšlo počasie, to by asi riadne mrzelo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma