Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Kremnické vrchy do Veľkej Fatry

Diskusná téma K článku: Cez Kremnické vrchy do Veľkej Fatry

Vďaka programu DofE (Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu) sme sa dostali k výzve ísť na dobrodružnú expedíciu. Pre zvládnutie expedície bolo potrebné dodržať niekoľko cieľov, ako sú napríklad strávenie štyroch dní v prírode, príprava jedného teplého jedla denne a zaobísť sa bez elektronických zariadení. Naša cesta viedla z Malachova cez Kremnické vrchy, Veľkú Fatru až na jej koniec v Motyčkách.

Martin knor

Zdravim. Zaujala ma veta "bez elektronickych zariadeni". Volakedy som fotil s fotoaparatom bez baterky (smena) a baterku (svetlo) som so sebou nevlacil (aj teraz ju beriem iba vynimocne). Ale myslim si, ze to dnes uz nejde. Vase obrazky su zrejme z fotoaparatu s baterkou. Ako sa teda "bez elektronickych zariadeni" myslelo? Predpokladam, ze zopar ucastnikov malo so sebou pre pripad nudze aj mobil. A je samozrejme rozdiel medzi "mat mobil a npouzit ho" a "nemat so sebou ziaden mobil".

Peter61

Martin, si punktičkár nerozumieš nám mladším.
My hovoríme "expedícia" každému výletu, kde nie je všade wifi,4G,POS a donášková služba.

Peter61

martin,
svetlo môže pozostávať aj z baterky + žiarovky, takže žiadna eľektronika !!!

Qeci :
raz som pri nejakej príležitosti zaregistroval na Brnčalke decká z DofE, mali ten výlet ozaj pekne pripravený.

Tomas D

Chalani, chalani. Nie ze mladu generaciu uplne odradite od turistiky:D

Ja som si to nahodou rad precital, tentorok som zhodou okolnosti mal moznost robit v tomto projekte mentora, ale odmietol som, kedze cakame druhy prirastok a bude koho mentorovat aj bravat nahory :D

Kazdopadne je super ze dialkovepochody a nocovanie pod sirakom (alebo na utulni) zaujima a motivuje aj mladych (vratane mna ja mam 30 ;) ) a nie su to iba storycka z Instagramu kdesi na vyhliadke v korunach stromov.

Traaa je to krasna, s vekom rastie aj vytrvalost a kilometre budu len a len pribudat. ;)

Samkoh

Myslím, ža aj pri DofE, ale u skautov sa väčšinou v takýchto prípadoch dáva vypnutý tlačítkový mobil s tým, že ak ho použiješ, automaticky si prehral.

Martin knor

Aha, rozumiem. No aj tak by sa mi viac pacilo nepouzit a ani nemat na expedicii ziadne elektronicke zariadenie. Volakedy som tak po horach chodil a pre dnesnu generaciu by to mohla byt poriadna vyzva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov