Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Čergovského Minčola na Dukliansky priesmyk (1)

Diskusná téma K článku: Z Čergovského Minčola na Dukliansky priesmyk (1)

Každý máme niečo také, čo v živote tlačíme pred sebou. Čo z mnohých, či už z objektívnych alebo subjektívnych dôvodov nerealizujeme. V turistike to u mňa bola červená trasa z Duklianskeho priesmyku hranicou na západ. Nebola to sizyfovská námaha, no nezrealizovaný projekt ma trápil. Postupne sa z rešpektu stával strach z náročného pochodu. Až v tento rok nastal čas, aby som pre mňa ťažkú výzvu premenil na spomienky.

Martin knor

Uf, poriadna streka. Ked som chodieval po Cechach, tak som sem-tam vlacil aj 4 litre vody, ale u nas som to povazoval za zbytocne. Po porade s mapou sa vzdy dalo najst v blizkosti trasy miesto, kde bude tiect voda a kde nad nou nie je dedina ci salas.

Je vsak pravda, ze sa nepotrebujem umyvat vecer, pokojne sa oplachnem aj par krat za den ked minam potok a na cistenie zubov mi staci pasta, vodu na to nepotrebujem. A varenie povazujem za zbytocnu stratu casu. Ked chcem jest, chcem jest hned a nie o pol hodiny. :-)

Pekm

Neviem ale ja nosim na den 3 litre vody pretoze nieco na pite, umyvanie, pripadne varenie a celkom rychlo sa to minie. Hlavne, po zivotnej skusenosti kedy mi na cely den muselo stacit 0,5l a odvtedy som si povedal, ze radsej odnesiem ako spoliehat sa na vodu, ktora tam mozno nebude, nebude tiect, bude spinava atd.

Peter61

13/09/20 18:39 boro
pamätám sa, ako sme r.1986 sušili huby na hrebeni Pirinu, Dautovo jezero bolo iba toška blata. O rok na to som vyniesol na hrebeň Rily 4 lt vody a tam všade vody q.s.

Vladimir.

Pekm,tento rok je dosť nanič pre veľa ľudí. Ale aj zajtra bude deň a keď vôľa bude, aj plány sa ti naplnia. A v októbri môžeš niečo kratšie.

Pekm

Vlado pekny clanok, pisali sme si a hovoril som ako sa na tuto trasu tesim. Celkovo aj na Poloniny. V stredu sme mali kupeny listok na vlak. Bohuzial volal dnes vecer sef, ze kolegyna ma pozitivny COVID test takze musime ist do karanteny. Treti krat co mi cestu do Polonin prerusilo. (minuly rok zdravotne problemy manzelky a tento rok dva krat covid - prvy krat aprilove obmedzenia vlady a teraz kolegyna). Tak so smutkom v ociach citam tvoj pekny clanok a verim, ze sa tam raz aj ja dostanem.

Pafi

Pekný článok ako aj výkon ????
Boro, si mi pripomenul, to boli 2 octové flaše na osobu????

Vladimir.

Ahoj Boro, prvý a posledný upravený prameň na hranici bola Kráľová studňa. Je pravda, že liter som mal ako železnú rezervu vzhľadom na moje subjektívne zdravotné riziká. Tá voda by si vyžadovala zostup z hrebeňa. Ani v plnej žáťaži som neniesol viac ako 14 kg. Ubral som z iného.

Boro

Ahoj Vlado, vyzera to naozaj na pekný vander a tá trsa je fakt parádna. Jediné, čo ma zarazilo je to, že si nosíš 4 l vody. Keby ste boli požiarna hliadka, tak poviem ok., ale niesť takú záťaž ??? Pozeral som na tú vašu trasu a tam máte úplne bezproblémový dostatok vody minimálne každé 3-4 hodiny. Za celú moju vandrovnícku históriu som neniesol viac ako 1,5l a stačilo to.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov