Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plynový turistický varič Primus Firestick

Diskusná téma K článku: Plynový turistický varič Primus Firestick

Tento trojsezónny varič nie je ani najľahší, ani najvýkonnejší, no v oboch meradlách je dosť dobrý. Jeho riešenie skladania je však nápadité, vyhotovenie príkladne presné a manipulácia jednoduchá. Je vhodný na bežnú veľkosť turistických nádob, napríklad tradičný hliníkový ešus. Poradí si aj s užším dnom stredne veľkého mokka kávovaru. Testovali sme ho v nerezovej verzii. Kto by chcel high-tech, vyrába sa aj v titanovom vyhotovení.

Lubo

Tak ako uz v uvode pisem, tento varic nie je premiant papierovych parametrov.

Peter61

@ X.IX.MMDD 7:30 Lubo
díky za vytmavenie.
K tomu Firestick-u :
nemal som ho v ruke, ale nevidím nič také prevratné, čo by ma nakoplo zacvakať zaňho 80 € ako za PCS.

V tejto kategórii je za cca 20 -30 € dobrý výber, jediné, čo by som nebral, je VAR2, má plastové koliesko. Dalo by sa pripiecť použití závetria. Ale viem/e, že treba inovovať. Niekedy za každú cenu.
Napr. Primus urobil šikovný výmenník tepla na ešusoch ( asi Power Pot, teraz tuším Primetech či ako, nechce sa mi hrabať v skrini), akurát že tvrdil o ňom, že usporí 50% paliva. Asi mu viac ľudí vysvetlilo, že to nemal porovnávať s ešusom od wehrmachtu, po ktorom prešiel T-34. Potom tých 50 50% dáko utíchlo, ale úspora tam nepochybne je.
Podľa toho, čo chcem robiť, môžem si sulíkovsky vyexcelovať riešenie varenia: cena, výkon, hmotnosť, safety.

Lubo

Cinsky katalogovy produkt s nalepenou vybranou znackou. Ziaden vlastny vyvoj, ziadne inovacie, len okopirovane ako Igorova diplomovka.

Peter61

@ hluk : máš pravdu, podľa toho sa obvykla variče nevyberajú.
Prvý model MSR Pocket Rocket bol nomen-omen. Na biv. Rossi e Volante to bol vnútri riadny rachot. Pritom spolubývajúci párik z D mal Markill, ten bol tichučký.

ad "varit by sa malo len vonku" skús po túre variť štvrť/polhodinku vonku vo vetre a prejde ťa to jak psa motor. Písať o tom môžeš, aj v stanoch by sa nemalo variť ..., viď otrava CO Šerpov pri varení v stane.
čo je " CN private label" ?

Phalike

Príde mi to také ani ani. Ani malé ani ľahké ani lacné. Ale páči sa mi to že sa výrobca nehnal na ani na stranu ultralight ani nevyrábal niečo čo by zaujalo iba cenou. Tak nejak je mi ten šulec celkom sympatický a pre niekoho kto hľadá solídne zhotovený masívny varič určite poslúži dlhé roky, teda aspoň podľa výzoru a popisu ;)

Lubo

Ano, vyrobca pise o ochrane proti vetru, no mne sa to nezda ucinne, preto som to tam aj napisal.

Mas pravdu, papierovymi parametrami tento varic neoslni. Celkovy dojem z pravidelneho pouzivania je vsak dobry. Je to zaujimavo navrhnute a velmi dobre dielensky spracovane. Oproti CN private labelom je to uplne niekde inde.

Hluk som neporovnaval a ani mi to nepride ako podstatny udaj, kedze varit by sa malo len vonku a ak niekto spi, staci ist o kusok dalej.

Peter61

výrobca píše o ochrane proti vetru :
Pot supports offer flame protection in windy conditions and protect the stove when stowed. Tomu tak verím...
udáva netto 105 g, hmmmm nic moc. Resp. za tie € priveľa. v kategórii úzky plameň

Ľubo, ak sa nemýlim, na poslednej fotke sa celkom vydarila námraza :-)
Hluk si neporovnával ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma