Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Knola a Pálenica zo sedla Grajnár

Diskusná téma K článku: Veľká Knola a Pálenica zo sedla Grajnár

Dvojicu vrchov z nadpisu spájajú dve veci. Prvou je, že oba majú svoje najlepšie výhľadové roky dávno za sebou. Okolitý porast vyrástol a zredukoval výhľady len na fragmenty obzoru. Druhou je sedlo Grajnár, ležiace medzi nimi. Zvolili sme si ho za východiskový bod nášho letného rodinného výletu pred pár rokmi. Dá sa z neho celkom ľahko vystúpiť na Veľkú Knolu a keďže sa decká zdali fit, po návrate sme pridali aj Pálenicu na opačnej strane. No a koncom predminulej zimy, len aby som nezhrdzavel, prebehol som si tento úsek aj po snehu.

Forestml12

Zdravim Vas. Ak chcete mat krasny panoramaticky vyhlad z kopca zo Slovenskeho Raja na Vysoke Tatry- vychodnu čast Nizkých Tatier - Kralovu Holu a vyhlad na takmer cely Slovensky Raj , čast Braniska - Smrekovicu a celé Levočske vrchy, tak možem odporučat kopec Borovniak . Naozaj ma prekvapil tento kopec, určite ho navstivim ešte mnoho , krat do buducna v roznych ročných obdobiach.

Martin knor

Uf, aj tam som sa chcel ist pozriet. Nevydalo. Ale bol som tento vikend nedaleko, na Prednej holi. Stade vidno Tatry aj Kralovu holu celkom dobre :-).

Daulagiri

Prechádzal som cez oba kopce kedysi vrámci viacdňovky Rudohorím, sú to pekné končiny, tá hŕba balvanov na Pálenici ma vtedy tiež zaskočila. Tie obmedzené výhľady mi až tak nevadili, je to tam príjemné také aké to je, bez rozhľadní a iných zbytočností.
Pekné pripomenutie tento článoček.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma