Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pod Paradajsom

Diskusná téma K článku: Pod Paradajsom

Keďže zrub pod Kanderkou podľahol zubu času, pri putovaní hrebeňom Tanádu nad Banskou Štiavnicou už neposkytuje miesto na prenocovanie. Ako úkryt pred náhlou zmenou počasia (v núdzi aj nocľah) môže poslúžiť prístrešok pod Paradajsom.

MisoB

Tono, ak ho mas overeny, pridaj do databazy, nech sa zobrazi aj na mape (pripadne s poznamkou o lokalite, vydatnosti...)

PaliT

Tento prístrešok som obzeral v lete, ale zdalo sa mi, že je za polčasom rozpadu. Je to škoda, lebo trasa je nádherná. Po červenej bolo viacero "piknikových" altánkov, na krájanie slaninky sa hodia, ale nedá sa v nich prespať. Tento starý Pod Paradajsom je hádam jediný, kde by sa dalo prenocovať, ale chcelo by to obnovu, keďže je v podstate zvalený, aj keď ešte použiteľný.

Pavel Forgáč

Prístrešok sa pomaly rozpadáva. Už chýba pár šindľov. Myslím, že ešte tak 1-2 sezóny a má to spočítané. Ak nedostane pomocnú ruku.

PaliT

Tento rok by sme si ho dali do plánov. Ak chcete prísť pomôcť, sledujte túto diskusiu. Uvítame aj príspevky, keďže činnosť sa kompletne financuje z darov: slobodapohybu.sk/zbierky-a-2-…

Pavel Forgáč , 3 reakcie

Pali ten prístrešok je už komplet zhnitý. Zachraňovať nie je moc čo. Keď tak jedine postaviť komplet nový. Išiel som tadiaľ 3 týždne dozadu.

PaliT

Vyhýbam sa pojmu "postaviť nový", lebo v tej chvíli by sme riešili úrady, stavebné povolenie, územný plán a iné pakárne. Akokoľvek málo použijeme z pôvodného objektu, stále hovoríme o oprave, nie renovácii. Paradox Theseovej lode vyhodnocujeme tak, že opravený prístrešok stále považujeme za pôvodný. :)

Peter61

PaliT :
Pavlov budovateľský návrh je super, hneď by som sa na to vrhol.
ALE Tvoje skúsenosti s uriadmi sú neoceniteľné , píšem ti 9 bodov zo šiestich.

Svatopluk

Pavlove skúsenosti s úradmi sú neoceniteľné. To, že všetky rekonštrukcie búd sú v súlade s predpismi je ozajstný zázrak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma