Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kôprovský štít zo Štrbského Plesa

Martin knor

Mne sa tie obrazky pacia. Pripomenulo mi to moju najnarocnejsiu turu po znaceych chodnikoch. Vasu trasu som si predlzil o zachadzku na Temnosmrecianske pleso a vracal som sa cez Krivan. Kde tie casy su. Nebolo to o kondicke, ale o mladom organizme.

Daulagiri

Peter61, s Maťom_d sa poznáme osobne, chcel som ho tým len podpichnúť ;-)

Matobee

Pekne, úprimne napísaný članok. Tiež som sa vyskytol v Hlinskej doline začiatkom augusta. Bola to pre mňa vtedy "len odbočka", narýchlo cestou na Závory. Sranda, že ja som krízu prežíval práve v nej. Hore aj dole a preto som si ju dostatočne neužil. Musím uznať, že krásou príjemne prekvapila. Po júlových búrkach tam bola poriadna "džungľa. Nádherná vysoká tráva až nad pásmo kosodreviny. Spomínam si aj na uvedený vyschnutý aj novorastúci les v ústí. Páči sa mi ako si ju popísal.

Peter61
ad 15:22 mato_d :-) občas človek nemá svoj deň. Pamätám sa, ako som sa na Kriváň trepal, ako keby to bol východný vrchol Elbrusu. Kamaráti mi vyniesli ruxak, v zostupe už to bolo OK. Netuším, čo to bolo. -)
Mato_d

Peter61:
Netreba ten článok aj samotný výkon brať až tak vážne. Sám som si zo seba robil srandu, aký som bol hotový. Každý žijeme svoj vlastný život a v ňom rozdielne etapy s rôzne nastavenými prioritami. Turistike a športu sa teraz nevenujem nie že naplno, ale takmer vôbec. Preto aj tých 1 500 m mi trochu dalo zabrať a prišlo mi ako fajn nápad obohatiť článok z túry aj o tento svoj "boj". Sranda ale je, že na druhý deň mi nič nebolo a ani očakávaná bolesť nôh sa nedostavila. Nebude to so mnou ešte márne... ;)

Mato_d

Dik za komentár, Maťo.
V s. Závory a v Hladkom sedle som bol iba raz, aj to ešte v r. 2007. V podstate to vnímam už len cez nie celkom vydarené fotky (jedna z nich tu v galérke: hiking.sk/…/v_hladkom_sedle.h… a už ani neviem, kade sme sa skotúľali naspäť do doliny :)

Janabilesova

Jesť až na túre, to je nedobre. Rozhodne lepšie je jesť pred samotnýou túrou, resp. jej začiatkom. To je moja skúsenosť. A ak mám pred sebou naozaj ťažký stupák, pre mňa je lepšie nebyť napučený :-), ale medzi jedlom a najväčším stúpaním mať dlhší časový odstup.

Peter61

daulagiri, nesranduj.
1 500 m po letných chodníkoch nie je "ničenie"

Daulagiri

Pekne Maťo, takto bez prípravy sa "zničiť" :o)
Ja zvyknem jesť takmer vždy už na ceste do hôr, pred túrou. Pár krát som skúsil neskôr a nebolo to pravé orechové.
Na Kôprovskom som bol naposledy pred pár rokmi, ale my sme mali hmlu už pri Hincovom a na štíte sme si nevideli ani na nos. Hlinskou som ešte nešiel, ale mám ju vo výhľade už dlho. Ten zožratý les tam je pre mňa stokrát krajší ako lesy "ošetrené" lesníkmi.
Kôprovou som šiel pred mesiacom na Červené vrchy, však vieš :-) Kobylia d. a s. Závory sú super miesta, odporúčam.

Peter61

@ 18.10.2020 09:28 janabilesova
píšeš " zmenila som názor " : začala si raňajkovať až na túre ?

Mato_d

Peter, diki za zastavenie aj komentár. S tými lesmi je to ako píšeš. Pohľad z bezprostrednej blízkosti je iný než zo vzduchu.

Mato_d

Jani, nejaké to predjedlo bolo už v aute, takže úplne nalačno som nešiel. Ale predsa len som si asi mal dať ďalší chod už niekde pred Popradským plesom :) Lebo štandardne sa zvyknem napučiť pred najstrmším kopcom :D

Peter61

Palce hore ! k tej postapokaliptickej poznámke :"vyschnuté stromy tu onedlho nahradí nový zmiešaný les. "
Minule tu matobee napísal k Tichej a Kôprovej, že "bezzásahová zóna, ktorá sa síce z kalamít spamätáva dlhšie, ale určite prijateľnejšie pre okolitú faunu a flóru".
Diskusia síce pre odborníkov, ale i laik si vie vybaviť, ako vyzerá napr. rúbanisko pri Ceste Slobody po ťažbe kalamity.

Janabilesova

Či bolo dosť energie, keď boli raňajky až pri plese? Potom, ako som to raz vyskúšala jesť až neskôr na túre, som zmenila názor... Pekná túra...škoda, že nebolo krajšie výhľadové počasie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma