Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Združenie horských útulní Škótsko (MBA)

Lubo

KST sa prostrednictvom svojej sro-cky TURSERVIS nevedela poriadne postarat ani o vlastny majetok (zbojnicka, rysy, terynka, brncalka, mrska). Podla uz dnes byvaleho predsedu KST Perhalu tam boli podozrenia z tunelovania. Preto sa pred cca 10 rokmi (ak si dobre spominam) spravovanie cez TURSERVIS zrusilo a nabehlo sa na sutazenie najmov, ktore funguje dodnes.

Vyberam zo Soninho clanku z 2010 pre ilustraciu:

"Hoci výberové konania sú bežný nástroj na výber najkvalitnejších uchádzačov, na tatranských chatách sa dlho nerobili. Pred piatimi rokmi (2005) sa síce uskutočnil pokus o výberové konanie, skončil však fiaskom. "V Tatrách sa stretli zástupcovia SHS JAMES, KST a konatelia Turservisu. Na rozhovor boli pozvaní všetci chatári. Vtedajší konatelia Turservisu však prišli na stretnutie s tým, že nové zmluvy s chatármi už pred mesiacom podpísali, bez vedomia majiteľov", hovorí predseda SHS JAMES Igor Koller. Podľa informácií z obchodného registra boli vtedajšími štatutármi Eva Škutová a Dušan Kaliský."

hiking.sk/…/vyber_najomcov_ta…

Ustredie KST roky nie je schopne vyuzit svoje meno, tradiciu ani siroku clensku zakladnu ani na to, aby sa cez eurofondy centralne financovalo znackovanie. Robia to namiesto nich regionalne, oblastne a mieste organizacie cestovneho ruchu. Nie vzdy potom znackovanie vykovavaju znackari KST. Podla toho to aj vyzera. Od kraja ku kraju inac. Nevedia ani len vymoct od vsetkych co znackuju dodrziavanie metodiky podla STN normy. Vid TANAP (plastove a plechove znacky nabite do stromov), ci odlisny font na tabulkach v ZASK, alebo nejednotny material, z ktoreho sa tabulky na TIMoch robia.

Do takejto organizacie sa nedaju naliat peniaze a ocakavat vysledok.

Anonymized_25093

TomXX:
Logiku to ma (a mozno sa to aj niekdy podari) ale nezabudni na byrokraciu!

TomXX

U nás by to logicky mohla riešiť nejaká sub-organizácia KST, ak by bola vôľa. Ale kľudne aj OZ Sloboda pohybu :) Ideálna by ale bola aj štátna podpora financovania, či už cez ministerstvo školstva, kultúry alebo ŽP... Logiku to má, nie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov