Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Čakanie na Hrdlisku

Diskusná téma K fotke: Čakanie na Hrdlisku

V chladné jesenné ráno na útulni Nižná Kľaková som sa zo spacáku vyhrabal zavčasu. Po zbalení som sa pobral na vyhliadku Hrdlisko aby som nezmeškal východ. Došiel som tam dosť skoro a musel som ešte pár minút čakať. Napriek tomu že oblaky zakrývali značnú časť oblohy, úzky pás tesne nad hrebeňom od Stolice po Kohút mi doprial zažiť krásny východ slnka v tejto divočine. Dolinu zakrývala inverzná oblačnosť a preto Muráň, Revúca a Jelšava ostali skryté po ňou.

Daulagiri

Toto je moja absolútne najobľúbenejšia vyhliadka celej planiny, preto že je hlboko v horách a pre ďalšie dôvody. Už som tu dááávno nebol. Nižná kľaková a okolie má nesmierne genius loci.
Mal som minulý týždeň dovolenku a zvažoval som aj nad túrou v Muránskej planine, ale pre daždivé počasie sa neoplatilo nikam ísť. Vďaka aspoň za takéto pripomenutie.

Matobee

Planina je úžasná divočina. Vyrážal som z Červenej Skaly za tajomnej hmly, ale počasie sa stúpaním vyššie zlepšovalo a tak som prežil krásne dva dni.
Šiel som aj cez vyhliadku Poludnicu a Skalnú bránu ale Hrdlisko je najkrajšie presne ako píšeš, nielen čo sa výhľadu týka.
Nebyť momentálnej dopravnej obchádzky cez Veľkú lúku tak v celej planine vládne neskutočný pokoj a nikde nikto s výnimnkou pár výhľadovkárov na Poludnici.
Iba samé stopy jelenej zvery, vlkov a medveďov. Proste raj.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma