Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kosili sme Mackov bok, aby sa darilo poniklecom

Diskusná téma K článku: Kosili sme Mackov bok, aby sa darilo poniklecom

Mnohí z nás chodia na jar obdivovať nápadné fialové poniklece. No nie každý vie, že horské lúky, kde tieto a ďalšie vzácne kvety rastú, vznikli činnosťou človeka stáročia dozadu. A na to, aby prežili, potrebujú ďalej jeho asistenciu. Inak na ich miesto príde tráva, kríky, les. A nemali by sme vlastne nechať prírodu, nech si robí, čo chce, a keď sa o poniklece nepostará sama, nechať ich zmiznúť? Aj tieto otázky sme riešili počas dobrovoľníckej brigády zameranej na kosenie rezervácie Mackov bok pri Slovenskej Ľupči.

Peter61

no supééér, uvidíme, kto má lepších právnikov : SSD alebo SOPR

FunTTomas

konkrétne takáto elektrikárska "cestička" je v prieseku vedenia na opačnej strane kopca ako leží rezervácia, čiže v jej ochrannom pásme.

PaliT

Pekná akcia to bola, istotne nie posledná, na ktorej sa zúčastním. Škoda, že som pre udalosti v rodine musel odísť skôr. Tak trochu som tam bol aj za to naše OZ, keďže takéto aktivity máme priamo v programe. Na jar sa tam pôjdem pozrieť.

Vďaka všetkým zúčastneným!

Adina

Krásne miesto, super akcia. Vďaka.

Samkoh

Super akcia.
A ad grammar nazi: síce k nim nepaatrím, ale v tom prípade "Polky apríla"= ľudové tance mesiaca

Matobee

Doslova akcia ako kvet. Tím Hiking statočne reprezentoval turistov či už pri robote, ale aj pri guláši. Príjemné s užitočným. Robota sa vykonala, partia dobrá, piva bolo, gulášu ostalo aj domov ostalo. Čo viac :-)

Adushka

Super Soni, parádny kus práce ste urobili, škoda, že sme sa tiež nemohli zúčastniť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma