Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako kakáte v lese?

Diskusná téma K článku: Ako kakáte v lese?

Sú to úplne základné potreby, týkajúce sa každého turistu bez ohľadu na kondičku či výbavu, avšak v turistických príručkách či v návštevných poriadkoch národných parkov sa o nich nič nedozviete. Áno, odpadky je potrebné brať so sebou, ale o tom, že aj toaleťák je odpad, už všetci taktne mlčíme a väčšina si to vysvetľuje tak, že to vlastne nie je odpad.

Evachch

Žijem v sotksu a tu som sa naučila brat si okrem toho hovna všetko so sebou a vyhadzovať v civilizácii…kupujem sacky na food waste a do nich použitý toaletak na čokoľvek počas túry (aj niekoľko dňovej) dávam a keď v civilizácii tak vyhadzujem. Inak kopem jamku a zahrabávam ale len to hovienko - tu žiadne chránené povrchy nikto nerieši - chránené oblasti tu v podstate nie sú - je to iné ako u nás…keď som sa s miestnymi rozprávala tak toto je och odporúčaný spôsob bolo nadšení keď ma videli kupovať sacky - vraj malo turistov to takto rieši aj tu - a je to vidieť - lesy plne bieleho odpadu. myslím som nie raz pohoršila iných turistov keďže som nemala miesto v batohu a nechala sacok vysiet na karabinke - nie ek priehľadný ale keď tam bolo niečo červené napríklad tak som si neskôr všimla že to možno trocha presvitá - na druhej strane osveta ohľadne potreby v horách je minimálna a tak ak takto sa s tým ini turisti môžu stretnúť…hoci ich to môže ľahko aj pohoršit. Nebola som k tomuto vychovávaná tak ako málokto - ale aj mi príde že frekvencia turistov v horách bola v mojom detstve a dospievvani menšia a o toaletaku sa zvyklo vravieť že sa rozloží…bohužiaľ nie ke to pravda a turisti by si mali (ak nie je záchod) nosiť to čo pri potrebe používajú jednoducho so sebou.

Jjano

Už som Lenkou hovoril, ide o jeden detail, ale ešte to nie je dokončené, takže zatiaľ to netreba spomínať.

Lubo

Lenka, preco si sklamana z instalacie? Miesto? Forma? Pripadne daj foto.

Lenkasyrovatkova

bola som sa včera pozrieť, toto riešenie chceme presadiť aj v Tatrách. Škoda,že v Raji o tom ani slovko o čo vlastne ide - rada vysvetlím. Trochu som sklamaná z inštalácie....

Jjano

Len pre doplnenie infomácií k tým toaletám nad Suchou Belou v Slovenskom raji: ide o produkt firmy sanisphere-fr.com/en.

Je to pilotné riešenie, uvidíme, ako sa to osvedčí, ak áno, tak to chcú dať v Slovenskom raji aj na ďalšie 1-2 lokality.

Lenkasyrovatkova

"Zaujíma ma však, ako sa k tomu postavia u nás v Tatrách relevantné inštitúcie."

zatiaľ sa k tomu postavili takto;)
Držte palce

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma