Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri dni v Chočských vrchoch

Tomka

radim25
Nechcela som vystrašiť, ale zelená značka cez Lomné je naozaj zle prechodná, pre niekoho až neprechodná.
My sme na Lomné ani nešli, išli sme tou vyčistenou zvážnicou, vyznačenou krížmi. Ale pravdepodobne je to podobné ako na tom kúsku čo sme išli po Malatinskú Roveň.
A ako to vyzerá? Stromy po polome sú vyťažené, ale haluzina zostala na zemi a prerástla vysokými bylinami a náletovými drevinami. Tým, že chodíme často mimo chodníkov sme na takéto terény vycvičení, ale toto bolo aj na mňa dosť.
Odporúčala by som sa pre túrou na jar informovať, buď na KST, alebo na obecných úradoch v Liptovskej Anne, alebo vo Veľkom Borovom.
Ak má niekto osobnú skúsenosť s touto oblasťou, bolo by dobré keby niečo napísal.

Radim25

Krásne foto-fajne trasy, len som sa chcel spýtať na priechodnosť zelenej značky medzi Pravnáčom a Lomným, chcel by som to ísť, ale až na jar, len ste ma vystrašili tým polomom, díky...

Martin knor

Zaujimave. Bol som tam tyzden neskor. Siel som z Lucok, a hoci som si nejake rubane vsimol, zvacsa som chodil lesom. Od Lucok bola prva ruban az na odvratenej strane Magury, dalsia az pri tuneliku a potom na JV hrebeni Pliesky.

Tomka

Ďakujem všetkým.:)
Napriek tým rúbaniam je to naozaj pekný kraj. Rúbane našťastie už zarastajú a začínajú sa podobať na mladý les. Len tie chodníky by bolo treba prečistiť, lebo to môže niekoho odradiť.
Martin, tá pajta je fakt zaujímavá stavba. Ani neviem či je ešte niečo podobné na Slovensku. Mňa veľmi teší, keď obce dajú peniaze z fondov na niečo zmysluplné a nie iba na rozhľadne.
Chočské sú určite zaujímavé aj pre bicyklistov (prejazd z Liptova na Oravu). V sympatickej krčme v Malatinej sme končili dvakrát a vždy tam boli aj bicyklisti.
Lukáš vďaka za foto.

Daulagiri

Z Chočských vrchov mám pochodený len masív Choča, zvyšok pohoria nie práve kvôli zlým spojom zo Stredného Slovenska. A viem že v posledných rokoch tamojšie lesy dostali riadne na frak, aj to ma odrádza. Ale predsa by som tam niekedy chcel ísť. Takto zo severu ma to nenapadlo, vďaka za tip Danka.
Tá pajta vyzerá parádne, mám rád drevené stavby v prírode.

Janabilesova

Z Liptovskej Anny cez Sestrčskú dolinu sme s deťmi bicyklovali do Malatinej a naspať. V Malatinej sme si super posedeli v miestnom pohostinstve. Bikovačka bola nezabudnuteľný zážitok, počasie veľmi neprialo, určite sa sem vrátime a snáď aj Čerenová skala sa raz podarí. Je tu stále čo obdivovať...

PatrikSlanina

Pekný článoček. :) Tie miesta mi prídu ako fajná divočina, určite tam raz pôjdem. Učarovala mi hlavne tá chatová oblasť. Nádherný kus zeme, tam by som si vedel predstaviť týždňovú dovču s rodinkou veru.

Tomka

Svatopluk ďakujem, ale o dobrom fotografovi sa nedá hovoriť. Ja len rada zachytávam okamžik, tak ako ho vidím.
Áno som zo Zvolena a mám rada toto mesto, ale reštaurácie v ňom veľmi nepoznám - varím a pečiem doma. Na pobytoch po Slovensku však zásadne nevarím, tam sa rada dám obslúžiť v reštauráciách a kaviarňach a krčmičkách...

Svatopluk Štěpánek

Pekný kraj + dobrý fotograf = nádherné fotky.
Danka, Vy máte šťastie a najmä pohotovosť. Teraz vretenica, v jednom predchádzajúcom článku medvedík, to super.
Ak ste zo Zvolena, tak blahoželám, je to krásne mesto. Naviac Kamélia, Jadran, Season Home Cooking.

Tomka

Chlapci ďakujem.:)
Boro, veľmi by som Ti priala môcť sa tam ešte vrátiť.
Ondro máš pravdu. Bolo ťažké zmestiť sa do počtu 37, keď som chcela všetko zdokumentovať. A tak som vyberala, až som prebrala!
Z Čerenovej je galérii viac fotiek, tak ma to nemrzí.:)

Ondro_RK

Danka,
ja by som Ťa iba poopravil - na fotke s popisom ,,Čerenová skala", nie je vidieť samotnú Čerenovú skalu/Jánošíkov stôl ;-)

Pafi

Perfektné, nádherná pozvánka na tieto miesta, vďaka! V Tomášovej pajte som kedysi nocoval, super, že to Malatiná opravila.

Boro

Jedno z mojich najzamilovanejších .Zasa mám vzbúrené spomienky. Vďaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma