Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenný Vápeč a Košecký hrad z Dolnej Poruby

Diskusná téma K článku: Jesenný Vápeč a Košecký hrad z Dolnej Poruby

Východiskom pre výstup na Vápeč je zvyčajne Horná Poruba. Niet sa čo čudovať, 955 m vysoký vrchol s bohatým kruhovým rozhľadom je odtiaľto vzdialený len tri kilometre a výživné, vyše 500-metrové prevýšenie sa podarí prekonať vďaka príťažlivým lesom a skalám v NPR Vápeč. Viackrát som si Vápeč ako „jednohubku“ vychutnala tiež, no v jednom z dokonalých jesenných dní novembra 2020 sa mi podarilo premeniť ju na lahodné viacchodové menu.

Martin knor

Pekne. Pri poslednej navsteve Vapeca som na kopci hladal skalne okno, ale potom som sa spytal miestnych a ti mi povedali, ze pred par rokmi spadlo. Skoda. Na obrazkoch vypadalo zaujimavo.

Sona

Krasne fotky aj text. A ten uvod z Dolnej Poruby je naozaj pekny. Na jar som ho sla. Od Homolky som pokracovala na Baske. Vymakla som asi jediny dazdivy den z celej jari, takze fotky nestoja za vela. Luky boli velmi rozjazdene od motorkarov, uskakovala som im v lese a aj ďalej sa prehanali po lukach okolo Trtavky.

Myshell

Čauko Tomáš, dobrý okruh ste si dali, Hoľazne som ešte nebola, ale je to v plánoch. Bol to fakt krásny deň, možno sme sa obišli niekde v blízkosti Vápča, dovidenia nabudúce :)

Maťo, ďakujem krásne za komplimenty, s rannými fotkami som spokojná aj ja, cez obed a večer už to išlo ťažšie. Až pôjdeš na Vápeč, daj vedieť ;)

Daulagiri

Veľmi príjemný článok, tvoj ľahký pohodový pisateľský štýl sa mi páči. Škoda že len raz za rok ;-)
Keďže tieto končiny vôbec nepoznám text som si postupne konfrontoval s mapou. Dlho sa chystám na Vápeč, raz príde čas...

A fotky sú parádne, kompozične, technicky a páči sa mi aj kresba, ktorej zrejme pomohol aj čistý vzduch toho dňa.
Len takto ďalej!

Tomas Vohlarik

Ahoj, skoro sme sa stretli, s priatelkou sme sli okruh Dolna Poruba, Holazne, Horna Poruba, Vapec, Homolka, Dolna Poruba..krasne fotky, my ked sme boli na hrebeni za Homolkou uz take jasne vyhlady neboli, ani inverziu sme nestihli :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov