Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Klastavy

Diskusná téma K článku: Okolo Klastavy

Pri prezeraní mapy Štiavnických vrchov mi padol zrak na maličkú dedinku Klastava. Jej zvukomalebný názov ma zaujal. Pozerám bližšie – veď tam má byť mlyn a nejaké tufové pivnice! Už to stojí za návštevu. Oznamujem manželovi môj nápad a on prikladá. Klastavskú dolinu má medzi prioritami, vraj je pekná a vedie ňou NCH. Ešte jeden mrk do mapy a pridali sme aj Sokol, ktorý na mape vyzerá celkom skalnatý. No a skalky – tie my radi!

Tomka

5Rko
Ďakujem.
Neboj. Masový turizmus si žiada koncentráciu atrakcií.
Developeri zase veľké zisky. Neinvestujú do miest kde nie sú diaľnice, kde nie je možnosť vybudovať lyžiarske stredisko a welnes zároveň.
Juh Štiavnických vrchov bude ešte dlho kľudný. Teda aspoň dúfam.:)

5Rko

Pekný výlet, pekný článok, pekné video, pekné miesto ( mám tam chalupu :) Len sa bojím aby nám v tomto krásnom kuse slovenskej prírody južne od Sitna nezačal masový turizmus. Južná strana Sitna je na chalupárčenie v kľude, aktívnu turistiku, bicykel i MTB či hubárčenie, alebo prechádzku lesom proste super. Nikde ani človiečika, kopa zveri a nedotknutej prírody (aj keď toto už na mnohých miestach narúša ťažba dreva).

Martin knor

Tak takto ste to obehali:-). Ja som nesiel dolinou, ale na juh cez Turecku a dalsie kopceky (574, 518). Cez potok som "prebehol" kusok povyse brodu. Bol som iba na juznom Sokole a nato som zamieril na Z. Kdesi okolo Kalnej ryli diviaky par metrov odo mna a vobec si ma nevsimali. Az ked som sa s nimi zacal rozpravat, odbehli. Pridavam obrazok zo zastavky v Jablonovciach. Pozeram, ze mi ho nacitalo nalezato :-(.

Daulagiri

Cez Klastavu som šiel na bicykli pred vyše 20-timi rokmi ešte ako tínedžer :-)
V poslednej dobe sa sem chystám opäť na bicyklovačku, ale o tých tufových pivničkách som netušil. Tak keď pôjdem okolo určite ich zbehnem pozrieť, vďaka za tip!

Tomka

Svatopluk
Juh Štiavnických vrchov je ešte neokukaný a naozaj má čo ponúknuť.
Posielam pár kvietkov zo Štiavnických vrchov.:)

Svatopluk Štěpánek

Po južnej časti Štiavnických v. som sa tohto roku tiež troška motkal, stoja za to. Zvyšky opevnenia a kostoly v Bátovciach, pekný divokejší úsek medzi Pečenicami a Jabloňvcami s popadanými stromami a balvanmi, rozvalená stará horáreň Segíňov. Potom Klastavská dolina,s mlynmi ( aj keď ten Počúvalský je iba zrúcanina ), pekný NCH, pivničky v Klastave. Pri ceste k pivniciam je proti bielej stene stavenia dobre vidieť "deravý" strom. V Baďane som nebol, ale je tam vraj nejaký velmi starý
kostolík či kaplnka.
Škoda neprrítomnosti kvetov.

Tomka

zabka
Táni, ďakujem.:) Juh Štiavnických vrchov je naozaj zaujímavý a mám tam vytipovných ešte zopár lokalít. Len nás musia pustoť z okresu.:(

Pali T
Pali, no vieš - na SNPčku už nemám a pravdu povediac asi by ma niektoré jej úseky ani nebavili, ale takéto perly v našej prírode veľmi rada navštevujem.:)

PaliT

Parádne čriepky a perly z našej prírody, ako obyčajne. :)

Zabka

Danka veľmi pekný článok o zaujímavej oblasti:) Inšpirovala si ma tak tam rada zavítam:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov