Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Séria o chatách: O Chate pod Rysmi s Viktorom Beránkom

Diskusná téma K článku: Séria o chatách: O Chate pod Rysmi s Viktorom Beránkom

Viktor Beránek pôsobí ako chatár na vysokotatranskej Chate pod Rysmi už viac ako 40 rokov. Témou 25. podcastu bolo jeho chatárčenie, či a ako sa za tie desaťročia zmenili návštevníci hôr, reč prišla aj na panoramatickú kadibúdku a nosičstvo. Dôležitou kapitolou bol život v socializme, kedy režim rozhodoval, kto, kde a kedy bude žiť a pracovať.

Janabilesova

zaujímavé postrehy o ochrane prírody... rozhovor ma veľmi potešil... Vďaka.

Ja?No!

@Sona, nebolo to na Limbe pod Rakytovom? Tam majú tiež na latríne odkladisko papiera, po nazbieraní kritického množstva prevedú spopolnenie.

Peter61
  • turecký záchod. bežné na Balkáne, v Rusku a pod.
Sona

So sebou som použitý papier zatiaľ nebrala, ale pamätám si nejaké kadibúdky v zahraničí, už neviem, kde to bolo, kde sa papier nehádzal dole, ale dával do extra koša bokom.

Peter61

Soňa, to je bio latrína :
totiž exkrementy sa rozkladajú ľahšie, ako hajzlák. Ten si po použití máš vziať so sebou na recykláciu.

Sona

Ďakujem. Zabudla som spomenúť zábavnú vec, ktorá sa vám môže stať v panoramatickej kadibúdke, keď veľmi fúka. Papier sa vracia z diery naspäť hore :)

Myshell

Ďakujem za krajší večer, predstava vlasatého Viktora oblečeného jak mánička a vynášky pod sombrerom mi zlepšili náladu. Celé by som to mohla počúvať ako večerníček, bez ohľadu na to, či so všetkými názormi súhlasím alebo nie. „Tak, Soňa, môžeš si vybrať, či chceš romantiku, alebo veľké pohodlie.“

Lenkasyrovatkova

Dobrá otázka a ešte lepšia odpoveď ohľadom návštevného poriadku. Celkovo Viktorovo vnímanie ochrany prírody či pravidiel je veľmi svojské, máme sa od neho čo učiť :) Zaujala ma téma záchodov, najmä toho chemického čo majú na chate.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma