Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľké Solisko

Diskusná téma K článku: Veľké Solisko

Keď som sa dozvedel, že na Veľké Solisko sa dá dostať aj ináč ako preliezaním celého hrebeňa, automaticky som si ho zaradil do turistického plánovača. Minimálne preto, že Veľké Solisko je najvyšším bodom celého Soliskového hrebeňa, tiahnuceho sa od Štrbského plesa na sever k Furkotskému štítu. Ako jediné v celom hrebeni prekračuje nadmorskú výšku 2400 m, a to o 13 metrov. Nie je výrazným, samostatne stojacim štítom, skôr ide o najvyššiu skalu na hrebeni. Prístupová cesta je zo Štrbského Plesa cez Furkotskú dolinu. V piatej časti seriálu Tatry so sprievodcom sa teda poďme pozrieť, ako vyzerajú Tatry a okolitý svet z vrcholu Veľkého Soliska.

Martin knor

Nadherne obrazky. Najviac sa mi pacil ten z iduceho vlaku.

Ked som viac chodieval hromadnou dopravou na nezname miesta (zvacsa autobusom), maval som na kolenach rozlozenu mapu, na ktorej som sledoval kde sme. Autobusari totiz obcas zajdu aj mimo oficialenj trasy, aby kohosi vyzdvihli a podobne. No teraz asi staci zapnut mobil a sledovat trasu v nom.

Inac, na VHT tury je vhodne uviest aj narocnost lezenia.

Atalienka

Veľmi pekne spracovaný článok. Trochu som si pripomenula túru spred 4.rokov,keď sme šli Mlyn. a Furk. dolinou na Solisko a záver Štrbské Pleso. Z tejto strany to musela byť paráda !!!! Výhľady museli byť krásne ! Predstavila som si týmto článkom s nádhernými fotkami, akoby som tam bola. Ďakujem.

Daulagiri

Super výstup v luxusnom počasí a ako vždy skvelé fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov