Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mestské lesy v Bratislave prekladajú časť E8 kvôli bezpečnosti

Samkoh

Ľubo: vieš, ale kam sa uhneš napr. v zostupe, resp. ešte horšie výstupe zo Skalnatej na Čermák? Nemáš kam, a cyklistovi pomáha ešte aj gravitácia.

Lubo

Prekazky nic neriesia. Len si niekto moze ublizit, ak ju necaka, lebo tam vecera este nebola. Zo Somara sa da pustit tolkymi sposobmi, ze vsetko zatarasit nie je ani mozne. Mysim ze uz teraz vacsina bicyklistov ide traverzom, ktory je vyhodnejsi. Taktiez si myslim, ze ohladuplny cyklista nikomu nemoze prekazat. Respekt je to, co niektorym chyba, nerozhoduje sposob prepravy.

Samkoh

a ešte by bolo dobré doriešiť 3. problém v tomto ohľade: úseky, kde pešia značka vedie inokade, než cyklistická, ale cyklisti pravidelne chodia po pešej... tam by som sa nejakej prekážke napr. na Somári nečudoval.

Lubo

Nepredpokladam, ze toto by sa v dohladnej dobe riesilo oddelenymi trasami. Zasa tych konfliktnych miest nie je az tak vela. Z oboch stran to chce len trosku viac empatie.

Ak idem ako turista na znacke, ktora zdiela trasu s cykloznackou, nikdy nejdem v skupine roztahany po celej trase. Opacne, ak idem ako biker, tak tam, kde nevidim dostatocne vopred, idem pomalsie. Ak vidim turistov, tak spomalim, aby sa ma nezlahli pri obchadzani. Zaroven podakujem, ak sa iniciativne uhnu uplne bokom.

Dalsia vec je, ze mnohokrat nejaki dobraci davaju na taketo spolocne trasy krizom prekazky. To moze byt na niektorych miestach pre menej skusenych bikerov az zivotohrozujuce. Ked na to narazim ako turista, tak to davam prec.

Vladimir50

Súhlasím so SCHROJFom, špeciálne úsek Biely Kríž - Baba treba tiež riešiť.

SCHROJF

Žiaľ konfliktné a kolízne situácie medzi cyklistami a turistami sú na červenej značke až po Hubalovú...

FunTTomas

chodec: zmena na TuristickaMapa.sk bude po aktualizácii na prelome mesiacov, čiže k januáru 2021 nájdeš nový priebeh.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma