Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma zimná bunda do 200e - zajo vs pinguin

Diskusná téma zimná bunda do 200e - zajo vs pinguin

Ahojte, viem, že topic o bundách už existuje a použil som aj hľadanie a prečítal si množstvo článkov. Napriek tomu by som sa vás rád adresne spýtal o radu.

Problém: Potrebujem si kúpiť zimnú bundu na turistiku. Tak ako každú zimu, aj tentokrát sa chystám do hôr nad 1000-1500mnm, kde bude aj snehová pokrývka aj vietor. Dosť sa potím, takže potrebujem veľmi priedušnú, no aj vetru odolnú bundu, v ktorej pri -5 až -10 nezamrznem. Mám dilemu, či kúpiť mierne zateplenú, alebo radšej využiť vrstvenie. Tenkú, bundu odolnú proti vetru už mám, no je fakt veľmi tenká a do hôr mi na zimu nestačí. Preferujem tiež snehový pás. Investovať by som zatiaľ nechcel viac ako 200 eur (cca 5000 kacek). Mám vyhliadnutých niekoľko modelov (aj na základe rôznych odporúčaní). Konkrétne:

Zajo: https://www.zajo.net/sk/zateplene-bundy-muzi/lizard-neo-jkt-syrah.p6086-4.html https://www.zajo.net/sk/nepremokave-bundy-muzi/reykjavik-jkt-citronelle.p10480-7.html Bunda Reykjavik má veľmi dobré parametre a dobrý pomer cena/vlastnosti, ale používa technológiu eVent, ktorá je síce skvelá, ale náročná na údržbu (a presakovanie na najviac namáhaných miestach)

Pinguin: https://www.pinguin.cz/freeride_jacket https://www.pinguin.cz/alpin_jacket https://www.pinguin.cz/alaska_jacket Mal som vyhliadnutý aj Stratos a rokmi overený Parker, ale na Slovensku sú nedostupné. Čo poviete na Freeride?

Našiel som aj bundy High Point, ale tie už sú vo vyššej cene 250-300+.

Díky moc všetkým za rady.

Peter61

No do tých 3000 - 4500 ft neviem, ale fungujú. Samozrejme nezateplené, cibuľa.
Kolega z klubu dermizaxovú mal na Elbruse a teraz keď už viac sedí na riti doma a pasie svišťov, tak takú nosím už aj ja po Tatroch. Trafili sme totiž rovnakú farbu a pani domáca by si to plietla.

Dakedy dávnejšie mala so mnou problém. Teda mali sme obaja problém so sanrajsovými softshellkami. Iné veľkosti, ale predsa sme sa plietli. Ale ona ju už odložila, alebo stratila alebo čo.

Lubo

Zateplena bunda podla mna nie je dobry napad. Vrchny hardshell proti vetru / snehu / dazdu a pod nu sa obliect tak, aby bol vhodny tepelny komfort a zaroven dobry odvod potu od tela.

Co sa tyka znacky, tak Pinguin byval velmi zaujimavy, ked robil Stratos z 3-vrstveho Gelanotsu. To vsak vymizlo. Materialy, co teraz pouziva nepoznam.

Sveci

Značku zatiaľ nepoznám. Díky za tip. Ceny majú lákavé, musím pozrieť nejaké referencie :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov