Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Panská hoľa, Andrejcová a Kráľova hoľa - zimný okruh

Diskusná téma K článku: Panská hoľa, Andrejcová a Kráľova hoľa - zimný okruh

Kraj v okolí Kráľovej hole je pre mňa srdcovou záležitosťou hneď z dvoch dôvodov. Prvým je, že som ho, konkrétne Telgárt, navštevoval odjakživa z rodinných dôvodov. Tieto však časom pominuli. Zostal a verím, že dokým mi bude zdravie slúžiť aj zostane, pre mňa významnejší, druhý dôvod a tým je, že práve tu som sa poriadne zaľúbil do hôr. Na prechádzky, na huby a túry som chodil rád od malička, ale v pubertálnom veku som s otcom, bratom a jedným mojím menovcom absolvoval túru, ktorá zmenila môj život a stále ju mám takmer dokonale v spomienkach.

Martin knor

Paradna tura. Obrazok Tatier vykukajucich spoza utulne je super.

Matobee

Daulagiri ráno na Andrejcovej bolo krásne tak som niečo pofotil. Od Žiarskeho sedla sa zamračilo a v oblasti Bartkovej, Orlovej bolo sivo, nezáživne.
Plus som spadol a pol hodinku som sa sústredil aby som to rozchodil a nespadol už.
Tiež pred 2 rokmi som bol v oblasti Bartkovej, Orlovej v krásnych zimných podmienkach tak som mal mnoho fotiek odtiaľ.
Teraz ma napadlo že som mohol dať nejaké staršie.

Určite vyskúšaj po lockdowne. Myslím si, že to príde. Ako ťa poznám, nepoznám. :-)

Daulagiri

Chápem teda že si nefotil na Kráľovke, ale z Bartkovej či Orlovej by sa dačo hodilo. Nefoteniu v náročných podmienkach rozumiem, tam sa človek sústreďuje na iné veci.

Už som tuná dlhšie nebol, tak sa teším niekedy na návrat a ktovie, možno práve cez Záturňu ;-)

Matobee

Daulagiri ďakujem. Sú to skvelé končiny. Hlavne úsek od Liptovskej Tepličky po hrebeň mám veľmi rád. Tiež Andrejcová je asi moja najobľubenejšia útulňa aj keď posledné roky je to tam už prehustené. Ale v zime sa ešte dá zažiť aj nádych romantickej samoty.

Okolie Kráľovky som nefotil. Bolo to tam preľudnené a málokedy fotím miesta kde som bol mnohokrát. Iba v prípade že sú nejaké nezvyčajné podmienky. Vtedy bolo zamračené, nezáživné počasie.
Mrzí ma, že som nepofotil zostup a motanie sa v kosodrevine pri prameni Čierneho Váhu. Ale nejak som nemal chuť v náročných podmienkach. Čo už.

Je to krásny úsek. Myslím, že sa máš načo tešiť. :-) Plánujem si to prejsť ešte niekedy v lete.

Daulagiri

Dobrý článok z mojich obľúbených kráľovohoľských končín. Dal si si pekný okruh, s ktorého som nešiel už len tú časť z Kráľovky cez Záturňu do Tepličky, zvyšok poznám.
Hrebeň po Panskú hoľu je super, tiež som to šiel kedysi v novembri, bolo ešte málo snehu a od Panskej hole po Budnárku som v snehu v šere videl aj pár medvedích stôp, tiež mi bolo úzko :-)
Na Andrejcovej som spal tuším len raz pred 10-timi rokmi v zime sám. Akurát ma prekvapuje že z hrebeňa Kráľovky si nedal žiadne fotky.

Matobee

Boro to teda bola. Rád spomínam na túto túričku. Krásne zimné podmienky vládli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma