Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Košice – Čertovica

Pavel Forgáč

Každý sme z iného cesta a máme na turistike radi niečo iné. A tak je to myslím, že aj dobré. Hlavne netreba robiť niečo čo ma nebaví a radšej sa orientovať na to, čo ma baví. Aj keď takáto cesta vie usporiadať myšlienky a poprehadzovať priority. Mňa tieto dlhé pochody naučili tešiť sa z každej maličkosti, ako to že som v lese, v peknej dedinke alebo len z toho, že som proste vonku. Asfaltky, dediny, polomy to patrí ku každej magistrále a treba to buď prijať alebo si trasu naplánovať inak. Nie je to predsa nejaká povinnosť držať sa červenej značky. Trasu si môže každý ľubovolne ozvláštniť podľa seba. Aj keď samozrejme je fajn prejsť aj jej originálnu trasu. SNPčka sa dá prejsť aj totálne low-cost. Ja som minul za celú cestu oko 100 € a to som išiel ešte zo záhorskej a na kremenec. Aj keď osobne by som to tak už nešiel, ale vtedy som to tak chcel. Ubytovanie ja napr. nikdy neriešim. Som názoru, že keď som na túre tak chcem spať niekde v lese. Buď nejaká búda alebo len tak niekde. Ale samozrejme je to na každom. K tým topánkam. Ono je pravda, že rýchlo premoknú, ale na druhej strane aj rýchlo vyschnú. Dáš ich niekam na hodinku na slnko/k ohňu a sú suché. Membránové topánky síce vydržia viac, ale aj tak premoknú, a potom sa sušia strašne dlho aj 2-3 dni. Preto sú podľa mňa na takéto túry lepšie topánky bez membrány.

Martin63

Každý má iné očakávania motiváciu. Treba asi ísť s tou predstavou, že cieľom tejto dlhej trasy je samotná cesta. Trochu ma prekvapilo, že ťa neoslovila ani prvá časť putovania, krvavá história Dukly, kostolík v Hervartove, UNESCO v Bardejove, step na hrebeni Čergova, hrad Zborov, blúdenie pri Andrejovej a ten pohľad na Hradisko pri zostupe z Čergova, to je niečo úžasné.
Ani z druhej etapy necítiť nejaké nadšenie. Asi si to písala príliš skoro potom, ako si to prešla. Možno o rok o desať to budeš vidieť inak. V každom prípade, rád si prečítam pokračovanie a zaspomínam.

Fixka123

Ahojte, áno, tie žížaly sú gumenné cukríky. Články prešli úpravou v redakcii a zrejme túto informáciu odtiaľ vymyzali.
A k tým peniazom, no áno, kupujem si to všetko, ale nocľahy v hoteli, turistická výbava a jedlá v reštaurácii sú nad rámec môjho bežného rozpočtu.

Drago12

nerozumiem tej poznamke o peniazoch.
ved jedlo, ubytko, oblecenie si kupujes aj ked nerobis ziadny trip.

Gusto

jáááj tak takô voľačo u nás na lazoch nieto. U nás ľen medvedíke, aj to ľen na Veľkú noc

Peter61
Sagan fičí na medvedíkoch, GG na žížalkách -)
Zivan

Predpokladám, že sú to gumené cukríky tzv. "žížalky".

Gusto

Niekoľkokrát spomínaš akési daždovky, no ani raz si nenapísala, že čo to je

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma