Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Mrazivý začiatok dňa

Diskusná téma K fotke: Mrazivý začiatok dňa

Doslova luxusná noc na chate Varta v spoločnosti dvoch neznámych spolunoclažníkov, tepla a piva ma dokonale zhýčkala. Kúriť som pôvodne neplánoval a o pive som ani nesníval. Niekedy má však človek nečakané šťastie na prajných ľudí a tak som si príjemný večer vychutnal. Ráno to však bola iná káva a štipľavých -12°C po príjemnej noci v teple dalo zabrať. Volaniu jasnej noci a očakávanému východu Slnka som však neodolal a tesne po 7 hodine už čakal na čarovné minúty začiatku dňa na bájnom vrchole Klenovského Vepra. Pohľad na východ ponúkol mnoho hrebeňov a vrcholov od najvzdialenejšieho Tŕstia cez vpravo viditeľnú Ostrú a Ohrablo až k bližším vrcholkom Klenu, Poľany a Rangasky.

Matobee

JaroB ďakujem. Bolo to úžasné ráno. :-)
No pribudlo turistov minulý rok výrazne a tiež aj posledné 3 roky. Covid, fotky na sociálne siete, kadejaké výzvy, lovci výhľadní atď. Ale určite aj mnoho ozajstných nadšencov samotnej prírody, ktorým netreba "lákadlá a zastieracie manévre" aby mali prečo ísť do prírody.
Snáď sa to pozitívne prejaví na zlepšovaní stavu prírody a bude ju mať kto chrániť a obhajovať pred inými záujmami. V to dúfam.

JaroB

Krásna fotka! Človek až v dobrom závidí, keď číta aj popis k fotke :-)
Tiež ma prekvapilo koľko ľudí hore chodí. Bol som tam týždeň po Tebe a v tú nedeľu sa tam premlela tak stovka ľudí, deň predtým podľa miestnych to isté.

Matobee

Ďakujem. Je to tak ako vravíš. Takéto podmienky sú pastvou pre oči. Paráda, že konečne došla poriadna zzzima. :-)
Od Chlípavice šlo pár skialpinistov a jeden pešiak. Ale v sedle pod Vartou aj mňa prekvapila hotová zimná diaľnica smerujúca na Vepor. Zo Skorušinej prípadne Podoltárneho muselo prejsť zo 20 ľudí. Ale ráno bol božský kľud.

Daulagiri

Kombinácia zasnežených stromov a východu slnka je to najčarovnejšie čo hory v zime dokážu poskytnúť. Nádherná fotka. V tento deň som ja už musel byť v práci :-(
Pozerám že vrchol je celkom podupaný, cez víkend tam musela byť viac ľudí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok