Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ohňová zem - Ushuaia, Martial, Estancia Harberton

Diskusná téma K článku: Ohňová zem - Ushuaia, Martial, Estancia Harberton

Ohňová zem - tajomná oblasť na absolútnom juhu juhoamerického kontinentu, v španielčine zvaná Tierra del Fuego. Skladá sa z jedného veľkého a viacerých menších ostrovov rozdelených približne na polovicu medzi Argentínu a Čile. Jej názov v človeku evokuje krajinu sopiek, ale skutočnosť je prozaickejšia. Keď sa prví európski moreplavci plavili okolo, videli na brehu množstvo ohňov, pri ktorých sa domorodí obyvatelia zohrievali, a tak kraj nazvali Ohňovou zemou. Po návšteve Patagónie by bolo hriechom odolať vábeniu oblasti na samom konci sveta.

Daulagiri

Jo tak viac času by tomuto kraju rozhodne bolo treba venovať, bolo tam ešte niekoľko lokalít, ktoré sme nestihli (napr. národný park Tierra del Fuego atď). Časový rozvrh sme však mali riadne našponovaný.
Mňa tie stromy nesmierne fascinovali, nikdy som také nevidel.

Martin knor

Nadhera. Asi by to chcelo stravit tam viac casu. Podobne zastavove stromy som videl aj vo Velkej Britanii na zapadnom pobrezi.

Daulagiri

Vďaka ešte raz za komenty.
Matobee, tiež mi to slovo prišlo čudné, ale nehľadal som vtedy čo znamená. Zistil som to až o dosť neskôr.
Naozaj je tento kraj bezpochyby snom mnohých, snáď ti to niekedy vyjde :-) Inak čo sa týka financií, až také strašidelné mi to nakoniec neprišlo, aj keď viem že každý to vníma inak. Mňa celý tento dvojtýždňový trip vyšiel na 2260 EUR, z toho cca 1500 boli letenky.

Lubo

Tiez sa pripajam s chvale clanku aj fotiek.

Matobee

Skvelé. Nádherné fotky. Tak už viem ako vzniklo spojenie Ohňová zem. Mal by som podobný tip zo sopkami a lávou.
Spomínaný seriál si tiež pamätám a slovo Ushuaia mi prišlo dosť podivné.

Tieto kraje sú asi snom každého najmä horsky ladeného cestovateľa. Možno aj ja raz na dôchodku, ak našetrím. :)

Daulagiri

Maťo, ten dokumentárny seriál som kedysi aj ja pozeral, ale vtedy som vôbec netušil čo to slovo znamená a dnes... môžem povedať že som tam bol :o)
Som rád že fotky sa páčia, práve kvôli nim som článok napísal, keďže nieje úplne hikingový, skôr cestovateľsky ladený. Chcel som ukázať tú dychberúcu prírodu. Je zaujímavé že vami uvedené fotky vznikli len počas párminútovej zastávky. Ale na tom mieste bolo fakt parádne, škoda že nepočuť aj ten hučiaci víchor :-) Celý ten deň patrí k najkrajším aké som počas môjho cestovania po svete zažil.
V dnešných časoch takmer nemožného cestovania je to fakt scifi, snáď sa to raz zlepší.
Vďaka za milé slová!

Sona

Taketo chutky robit ludom v koronacasoch :) paradne, Mato. Moj favorit je udolie z fantasy filmu a tie pokrutene buky.

Mato_d

Joooj, tak dokumentárny seriál Ushuaia Nature ma vždy vedel spoľahlivo prikovať k telke :)
Parádne čítanie, Maťo, a ešte lepšie fotky. Preklikal som ich na 2x a ťažko povedať, ktorá je najlepšia. Asi maják, rozprávková krajina a údolie s riečkou by som posunul do finále :)
Fakt super zážitok, vidieť toto naživo. V dobrom závidím a ďakujem za snahu podeliť sa. Super!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma