Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trebostovská štôlňa a dve turčianske rozhľadne

Diskusná téma K článku: Trebostovská štôlňa a dve turčianske rozhľadne

Opäť hrozili sprísnené opatrenia a uzavretie okresov. Mám chuť ešte si zacestovať aj trošku ďalej. Už roky plánujem pozrieť si Trebostovskú štôlňu, a tak podsúvam návrh manželovi. Súhlasí, len pôvodný zámer, vyjsť potom na Končiar, musíme zavrhnúť. Skoro zimné dni sú krátke a vracať sa z túry potme nepatrí medzi naše koníčky. Zato si prejdeme časť Turčianskej cyklomagistrály.

Martin knor

Tieto miesta vobec nepoznam. Vlastne som v Trebostove nikdy nebol. Vzdy sme isli bud do Bystricky, alebo do Valce. Ale napada ma, ze nejake zvysky lomu ci coho som videl v doline Bystricky.

Matobee

Danka. Pod vrcholom boli skalnaté miesta, ktoré sú vyznačené aj na mape. Bolo však ešte dosť veľa snehu tak boli slabšie viditeľné. Ale spomínam si že som po nejakých šiel.
Kde tu sa otvoril aj pekný výhľad na Turiec.

Tomka

M.Suchy
Áno prečítala som si článok
cyklo.hiking.sk/…/tankova_cyk…
Vždy si pozriem či na Hikingu nie je identický článok, aby som sa neopakovala a zvyknem na podobné dávať odkazy. Teraz som na to pozabudla.
Ale som rada, že potešilo.

matobee
Maťo, aký je Končiar? Sú tam nejaké pekné skaly?

Svatopluk
Dúfam, že sa Chlm páčil?
Turiec je krásna lokalita. Či už naň človek pozera zhora, z Fatier, alebo zase pozerá z Turčianskej záhradky na krásne vrchy oboch Fatier.

Svatopluk Štěpánek

Danka, už ste ma nalákali na št?lne na vrchu Chĺm nad N. Baňou, teraz aj na tieto.
Krásny plamienok polný.

Matobee

Pekná túlačka. Koncom zimy som schádzal z Končiaru do Trebostova tesne popri štôlni tak keby o nej viem idem kuknúť.
Tankovú cestu a rozhľadňu som už neobišiel. Veľmi príjemné výhľady sú odtiaľ.

M. Suchy

Velmi prijemny clanok, rodaka z Bystricky velmi potesil. Tato stolna bola akousi "legendou" mojho detstva, stara mama ju stale spominala, ale nikdy som pri nej nebol, hoci od rodicovskeho domu by mi to asi netrvalo viac ako 2-3 hodiny pesej chodze. Mozno sa tam este raz dostanem. Vyhlady z tankovej cesty su nadherne, svojho casu som o tom napisal na hiking.sk clanok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma