Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Podrážka Wibram

Diskusná téma Podrážka Wibram

Mám už dvojo topánok s touto podrážkou A-Solo a Hanwag. Na oboch je podrážka zn.Wibram. Chodím po horách vyše 50 rokov, ale takúto neskutočne šmykľavú podrážku som ešte nemal. Či blato, alebo trochu udupaného snehu, temer s neznateľným sklonom a už sa šmýka. Nie že trochu, ale ako na čistom ľade. Viem, že je to v tvrdosti. Sú neskutočne tvrdé. Predsa na rovnom chodníku nebudem používať mačky. Dajú sa upraviť nejako takéto "šmejdy"? Oni totiž sú nanič aj na tatranskej žule. A druhá otázka ako si kupovať nové topánky, aby som sa tomuto problému vyhol?

Marcel.c

@Ján Mačuga
Zaujímavé topánky za zaujímavú cenu. Tá mäkká výstelka na zadnej strane komína je pokrytá tiež kožou, alebo koženkou?

Ján Mačuga

Dobrý deň všimol som si diskusiu o podrážke vibram. Ja používam tieto topánky najpolovnik.sk/polovnicke-cel… taktiež majú podrážku vibram a sú vynikajúce. Používam ich už dlhšie, vynikajúco mi sedia, chodím s nimi na túry, ku včelám či na poľovačky a musím povedať, že na nich nedám dopustiť.

Muska

Dano ak ti nevadí váha, tak výbornú zmes gumy nájdeš na podrážkach topánok od Makaru. Na mokrej skale držia parádne no rýchlo sa derú. Prípadná výmena je rýchla a relatívne lacná priamo u výrobcu. makaraobuv.sk/

Peter61

Dano,
v časoch BRSS = CPN som si dal v pohorkách s fungl novou vibramoidnou podrážkou SD - Poľský hr. - Priečne s. - Smokovec - SD a dezén v strede chodidla bol v keli.

Dano

Ďakujem za príspevky. Chcem ešte pridať jednu moju skúsenosť. Mal som kedysi wibramy zn. Hanwag, ale tie ľahké poloplátené,jedny z prvých. Podrážka bola wibram, ale skvelá. Túto som zodral a nakoľko som mal možnosť si dať vymeniť v oprave obuvi podrážku, tak som ju vymenil za podrážku z vojenských kanád. Ľudia boží, odvtedy som lepšiu nemal. Úžasne držala. Platilo sa tým, že pri intenzívnej sezóne som ju menil i 3 x. Takže suma sumárum celkom 11 x. Mal som prístup k vojenským prebytkom, tak to nebolo drahé. Ale celá slávna wibram mohla ísť. Na tatranskej skale držala ako zvon na WC. No dobré veci sa strácajú a nahrádzajú ich drahé a so zlými vlastnosťami.

Peter61

Čo tu potíte o asfalte ?
Za zväzáckych čias sme dali nočný pochod Krompachy - Prešov v kanadách, dosť veľa po asfalte.
Treba striedať vibramy a dačo ľahšie. Ešte v čase BRSS (= CPN ) sa mi podarilo v Obuve kúpiť nejaké ľahké kecky, používal som ich na dojazd na asfalte alebo večer. Mali odolnosť ako tie lakovky do truhly, ale mali cca 300 g.
Dnes sú Skinners, Furoshiki etc.

Rc

Dano,
nasiel som ich. pardon, nie prievidza ani partizanske ale je to znacka bent a vyraba sa to v bytci pri ziline. davaju tam nejake specialne protismykove podrazky z gumy - tak to uvadzaju a protismykove naozaj su. a rovnako kvalitne, vydrzia dlho. vyzera to na poctivu slovensku robotu. nikde som ich vsak nevidel v nejakom outdoorshope, my sme ich kupili v obycajnej obuvi. ak behas po obchodoch skus pozriet aj do normalnych obchodov s obuvou.

Peter61

Áaaa Fero, všetko naj oneskorené.
Ad asfalt : šiel som raz v skorej jari Smokovec - Zamka . Studené s. a zo Sliezskeho po asfaltke dole.Aj sneh skončil. Za Velickým mostom som odbočil na značku. Tie skaly na chodníku už boli riadny záhzl, tak som bol celkom rád, že som sa mohol vrátiť na asfalt.
hiking.sk/…/scarpa_escape_gtx…

Opossum

MARTIN KNOR: O Sarisskych asfaltkach mi ani nehovor.

Este za davnych cias sme namotivovane zacali s frajerkou SNP-cku a rano vyrazili z Vysneho (ci Nizneho?) Komarnika. S tvrdymi B/C botami a 20kg + ruksakmi. Co nam vtedy nevadilo. Ale velmi vadilo, ze sme sme 3 dni isli viac menej po asfalte. Odvtedy nechcem o Vychode ani pocut.

Martin knor

Nahodou, ta trasa od internatov na Devin je celkom pekna. Chodieval som ju ako student, ked bolo viac snehu. Je ovela krajsia ako sarisske asfaltky. :-D

Oppssum

P61: Dnes som oslavil. Po dlhej dobe zodpovedneho sedenia doma som isiel na 'turu'. Od konecnej 39ky nad Karlovu Ves - posledna etapa SNPcky. Normalne by som tam ani nepachol ale po dlhom lockdowne to bolo uzasne :)

Rc

Dano,
v Patizanskom alebo Prievidzi (neviem presne) vyrabaju (neviem ci este stale) slovenske boty a okrem inych aj vysoke turisticke, celokozene. Boli to asi jedni z najlepsich bot do hor co sa u nas dali kupit. My sme od nich naposledy kupovali v Cadci alebo Ziline v jednom obuvnictve cca pred 8-10 rokmi a mali perfektnu podrazku. Nebola uplne makka ale na tatranskej mokrej zule vobec nesmykali. nemali ani PU medzipodrazku a sluzili dlhe roky. Oproti tomu boli vibramy korcule. Skusim pohladat co to bolo za znacku.

Dano

Ďakujem za príspevky. Tie Hanwagi som si dal podraziť na Morave. V objednávke som vyslovene hrubým napísal aby mi dali mäkšiu zmes. Žiaľ. Ale nemôžem sa na nich ináč sťažovať. Robia úžasnú prácu.
Čo sa týka žiadať v kamennom obchode mäkšiu zmes, tak to je zázrak natrafiť na predavača, ktorý má v tomto také vedomosti a na druhej strane možnosť objednať takéto topánky podľa podrážky. Ja som sa s takým ešte nestretol a verte, že po športových predajniach som sa niečo nachodil. Dokonca som písal kedysi aj do sídla výrobcu Wibram, ale tí ani neodpovedali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma