Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Trenčín – Devín

Tomka

PaliT
Ja dlhé úseky v lese mám veľmi rada. Byť v zajatí stromov je pre mňa veľmi príjemné.
Ale patrím k tým, čo asfalt neznášajú. Ešte na začiatku túry to ujde, aj lesné cesty tolerujem, ale z duše neznášam dlhý úsek na konci túry. Moje kĺby a platničky dosť protestujú. No a pochod po ceste s hustou automobilovou premávkou je pre mňa horor.

PaliT

Zaujalo ma (a nielen v tejto sérii), že turisti často považujú asfaltkové úseky a dlhšie pochody v "monotónnom" lese za neatraktívne, či dokonca ubíjajúce. Nikdy som s tým nemal problém, pre mňa bola vždy účelom samotná cesta a pekné úseky či výhľady už len ako čerešnička na torte. Tiež ma prekvapilo to odbiehanie kvôli nocľahom, sem tam sa zregenerovať v civilizácii je fajn, ale asi by som dal prednosť zostať čo najviac na trase.

Čítal som to už predtým ako blog, zaujalo a potešilo.

Pavel Forgáč

Mne sa osobne Malé Karpaty páčili z celej cesty SNP najviac. Neviem čím to je, ale je tomu tak. Možno je to aj tým, že som ich mal na začiatku trasy s pekným počasím. Alebo aj tým, že som na takéto pohoria zvyknutý. Lesy, skaly, výhľady, kopec zvery a aj napriek malej výške dosť veľké rozdieli oproti okolitým nížinám. Momentálne je to jediný úsek celej trasy, nad ktorým sa zamýšľam, že si ho zopakujem. Aj keď samozrejme už v upgrejdovanej forme určite nie čisto po červenej. Je fajn, že si sa na trasu vrátila a dokončila ju. V budúcnosti budeš mať pekné spomienky :). Mohla si skúsiť spať aj vonku nejaké 2-3 noci. Mala by si o to silnejší zážitok. Minimálne od Trenčína by som tak išiel. Tam už nič nehrozí ani zo strany medveďov. Ale samozrejme každý podľa svojho gusta.

Adina

Čítala som rôzne príbehy o prechode cesty SNP. Letný, zimný, najrýchlejší, na bicykli. Ani neviem, ako som sa dostala k tvojmu Darth Vader ide SNP-čku. So záujmom som si ho vtedy prečítala. Zaujal ma tým, že si „odbiehala“ za nocľahom aj mimo trasy do penziónov, ubytovní. Našliapala si si tým viac km, ako je samotná cesta SNP. Keď si na Čertovici chcela skončiť, len som si povedala...to hádam nie. A bola som rada, že si to nevzdala. Gabi super :-).

Samkoh

pekne si to dala. Tie skaly medi sedlom Skalka a Panskými uhliskami sa volajú Taricové a je z nich vraj parádny výhľad. Ale za mokr je to zabijak. Osobne si myslím, že 2 technicky najnáročnejšie úseky na sNP-čke nie sú v Nízkych Tatrách, ale Záruby-Ostrý kameň a Sedlo Skalka-Panské uhliská.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma