Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Okrúhlu a OTO 24 vrcholov po roku

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Okrúhlu a OTO 24 vrcholov po roku

Blíži sa XXIV. ročník Zimných výstupov na vrcholy Malých Karpát. Tento rok na Okrúhlu, neďaleko kláštora Katarínka nad obcou Naháč, ktorý bude 20. 02. 2021. Takto pred rokom som 15. 02. 2020 na XXIII. ročníku Zimných výstupov na vrcholy MK, na kopci Tŕstie, predstavil turistickej verejnosti nový oblastný turistický odznak (OTO) 24 vrcholov MK BSK.

Miroslav Svitek

Práve som odovzdal 150 odznak a asi to tak život chcel, že grafičke, ktorá navrhla odznak OTO 24 vrcholov MK BSK. Pre viacerých, ktorí majú obavy, či je ešte dosť odznakov a či sa neblíži koniec akcie. Odznakov je dosť a ak bude treba, dáme ďalšie vyrobiť a čo sa týka času, rátajú sa tri roky od prvej túry plniteľa. Čiže nie od vyhlásenia akcie. Teším sa na ďalšie stretnutia pri odovzdávaní odznakov, lebo tie debaty pri tom sú úžasné a potvrdzujú mi, že má zmysel to robiť. Negujú tak pocit znechutenia zo závistlivého jedinca, ktorý dokonca podal sťažnosť na mňa na Kontrolnú komisiu KST.

Miroslav Svitek

Dnes som bol upozornený, že na turistickamapa.sk$ret boli prehodené označenia kopcov Geldek a Jelenec. Že boli pôvodne pri získavaní GPS polôh kopcov do OTO 24 vrcholov MK BSK opačne, som upozorňoval v článku pred rokom. Momentálne sa môžu záujemci pri plnení dostať do rozpakov, na aký kopec majú ísť. Takže na mape je to momentálne Jelenec, ale miestni tam dali drevenú tabuľku s označením Geldek a aj predseda VV KBT a komisie značkárov KBT tam dal normálne turistické označenie Geldek na stožiar vlajky. No a označenie pamätníka na výstup na Jelenec sa mi tiež nezdá, lebo tabuľa s fotkami a textom bola na pôvodnom Jelenci a teraz na mape je na novom Jelenci, ale asi ju nik nepreniesol.

Adina

13 kppečkov z OTO 24 som už poznala. Niektoré viac krát prešla. Lebo zvedavosť, ako v lete, na jeseň, či v zime vyzerajú ma tam doviedla. O tých pre mňa "nových" by som vedela napísať krátke príbehy pri ich hľadaní. Niekedy o zlosťi z prístupových chodníkov, zničených lesnými strojmi, no stále radosť z túlačiek po horách. A v závere
vždy o radosti. Na niektorých kopečkoch prekvapenie z pekných výhľadov, niektoré zvláštne svojou atmosférou. A vzácnosť...samota, v posledných týždňoch preplnených Malých Karpatoch. Dík Miro :-).

Martin knor

Ano, zajtra ma byt pekne a chcel som prist, ale nemozem. Darmo chodim kazdy tyzden na test a vyjde mi negativny, darmo ma nas okres nizsiu pozitivitu ako Ba, mam okresnu basu.

Miroslav Svitek

Nahradil som poškodené označenie Peprovca novou, drevenou tabuľkou. Tak dúfam, že vydrží nejaký ten rok. Prekvapil ma objav malého krížiku na spodku kmeňa vedľajšieho stromu. No a zajtra vraj má byť pekne.

Adushka

Pekné sumarizovanie, Miro, mne ešte stále chýbajú 4 vrcholy, na jar to snáď konečne doklepnem :)

Geront

Okrúhla je v okrese Trnava, takže podľa aktuálneho COVID automatu by sa mohli výstupu zúčastniť len obyvatelia okresu Trnava ak to dobre chápem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma