Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prvá noc pod hviezdami

Martin knor

Dobry zazitok. Ale stretnut takuto spolocnost, tak by som este hodinku-dve slapal. Asi som samotar :-? .

Daulagiri

No veru pekné zážitky vďaka ktorým sa táto túra dobre pamätá.
Tiež si spomínam že som raz menil miesto nocľahu pod hviezdami kvôli možnej búrke. Nakoniec som pre istotu spal pod skalným previsom.

Pavel Forgáč

Zvieratá sú na svitaní a zotmení akési povoľnejšie. Raz som sa tak podvečer pozeral aj na mladé jazvece ako sa hrajú pri svojich norách. Klbčili sa ako malé šteňatá a zo mňa si ťažkú hlavu nerobili. Keď som voľakedy chodieval s otcom na postriežky, tak bolo podobných stretnutí veľa. Ale aj na turistike sa často zadarí. Hlavne v takých končinách kam veľa ľudí nechodieva.

Mirino

To sa mi stalo na rybačke na L.Mare. Sedel som nadránom v kresle pri prútoch, tie topánky som mal obuté a tá lasička si robila svoju robotu krok predo mnou. Celkovo to bol pekný zážitok.

Peter61

Mirino, kým Ti tie topánky neodniesla, všetko OK.
To je obľúbený výčin tatranských líšok, odnesú si hračky spred chaty a pod.

Mirino

Pekný zážitok s tou líškou. Zvieratá takto nad ránom sú "iné" Mne takto o štvrtej ráno na rybačke na Mare prihopkal zajac na tri kroky. A keď zistil čo som zač, tak sa ani velmi nenaplašil, len zase odhopkal preč. Alebo lasička prekutrávala skaly na brehu a pomali mi prekutrala aj topánky.

Pavel Forgáč

Som rád, že sa príbeh páčil :).

Tomas D - búrky a turistika to je asi kapitola sama o sebe. Myslím, že každý tu už má s týmto prírodným javom svoje skúsenosti. Ja mám paradoxne búrky rád. Je to zaujímavé prírodné divadlo. Len nie akurát vtedy, keď som niekde na hrebeni alebo na vrchu :D. Najlepšie, keď som niekde pod strechou.

Mirino - asi to bude tak. Život ma chcel preškoliť razantne v rámci jednej túry. Tiež sa mi už stalo niečo podobné. Spal som v lese a zobudil som sa na taký nepríjemný pocit. Otvoril som oči a asi z metra sa mi do tváre pozerala líška. Bolo už tak nad ránom, a tak už bolo šero. Ako sme si tak pozeral z očí do očí tak som sa jej spýtal "čo by si moja rada?" Potom sa otočila a išla preč.

matobee - veru bolo toho dosť. Ako som už hovoril, život ma chcel asi zaškoliť.No počas motania sa lesom sa odohrajú rôzne príbehy. Niekedy až neuveriteľné alebo nepochopiteľné. Osobne o nich väčšinou radšej nerozprávam. Väčšina ľudí by im asi aj tak neuverila alebo ich nepochopila. Možností na turistiku je u nás nekonečne veľa. Každý si môže vymyslieť svoju trasu či už dlhšiu alebo kratšiu. Myslím, že môžeme byť radi, že sme krajina tak bohatá na kopce.

Matobee

Pavol krásny príbeh. Zažiť toho toľko za jeden deň, to je poriadne šťastie. Na to všetko je niekedy aj život krátky. Až neuveriteľné.
Byť na nejakom inom webe ani tomu neverím. :-)

Všimol som si, že si dával už vtedy poriadne "pálky" 30 km.
Klobúk dolu aj za túru "Slovenskom". Je skvelé si spraviť svoju trasu, keď je u nás toľko možností (či dlhšiu, či kratšiu) a nevidieť len pár "magistrál" a SNPčku.

Mirino

Pekné čítanie. Tie zážitky sa ti nakumulovali, lebo si dlho odkladal spanie pod širákom :))
Kedysi som spal v sedle pod hlinenou príšerou, v tých smrekoch a v noci som sa zobudil na čudný pocit. Ako svietil velký mesiac, tak mi v ostrých obrysoch na tú plachtu premietol ako v tieňovom divadle obrys sediaceho zvieraťa.Psa, líšky, vlka....také niečo to bolo. Sedelo to čelom ku mne, a muselo to byť tak pol metra od plachty. Tak som tresol rukou po plachte a bolo to preč. Okrem toho ma v noci čosi hryzlo do prsta, ako mi ruka trčala zo spacáka do krajiny.

Tomas D

Pekne si spojil "najintenzivnejsie" zazitky z hor - burka, stretnutie s medvedom. Tiez ma parkrat poriadne zaskocila burka, toto je asi nevycerpatelna tema o ktorej by vedel kazdy z hikingu rozpravat.

Zaujimavy pribeh, bavilo ma to.

P.s. tiez casto spim pod sirakom, ale doteraz mam problem poriadne sa vyspat (aj bez burky)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma