Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný okruh lazníckym krajom Hriňovej

Diskusná téma K článku: Zimný okruh lazníckym krajom Hriňovej

Napriek blízkosti kraja som končiny v okolí Hriňovej nikdy nenavštívil. Dokonca aj cez Hriňovú som prechádzal len raz autom. Pritom ma malebná oblasť známa z obrázkov v kalendároch lákala už veľmi dávno. Bolo už na čase zmeniť žalostný stav. Vonku vrcholila zima 2020/2021 s krásnym jasným počasím a ako to už v zime býva, spolu s ním aj s poriadnymi mrazmi. Naplánoval som si príjemný dvojdňový okruh po lazníckych osadách a po umožnení cestovania mimo okres som vyrazil.

Martin knor

Nadherne pocasie a pekne obrazky. Ten usek okolo Chocholnej uz na mape vypada podozrivo. V snehu je lepsie chodit po zvazniciach.

Matobee

Daulagiri ďakujem. Páčilo sa mi a vrátim sa sem niekedy aj v lete ako ste boli vy s Tomášom. Určite to bude zážitok aj v teple a "v zelenom".

Zima bola veru krátka. December o ničom. Dúfal som, že preto bude dlhšia do konca marca, ale nie je. No škoda môjho obľúbeného obdobia.
Ale som rád, že pár túr sa mi predsa podarilo.

Daulagiri

Veru krásna zimná túlačka veľmi pekným krajom. Niektoré úseky s úvodu som prešiel ale v lete. Aj pri prameni Ipľa a na Čierťaži som bol. V tom buse sme s Tomášom Trstenským spali a ukrývali sme sa v ňom počas búrky s krúpami. V tom úseku za Bykovom som nebol, ale kedysi som tu čítal článok a preto viem že orientácia na tej červenej je tam problém.
Pre mňa bola táto zima sklamaním, dal som len dve túry, preto si rád prečítam potulky vás ostatných, vďaka za to.
Inak pri popisoch fotiek č.12,21,22,28 sú drobné preklepy :-)

Matobee

Branči ďakujem. Bola to paráda veru.
Hehe no práve, že ja moc opatrne chodím. Až dôchodcovsky. Ale stane sa. Už viac rokov sa mi nič neprihodilo, odkedy som prechodil meniskus :-)
Ale aj doma sa môžeš slivkou zadrhnúť. "Mors certa, hora incerta."

Prajem skoré vypustenie z karantény. Mal si ísť na Obrubovanec sa zašiť na 2 týždne. Čítaj.

Adelmos

Ahoj Maťo, fajn počítanie a nádherné fotky. Hlavne tie drevenice a krásne zasnežené krajinky - to je nádhera. S tým skákaním po stromoch to radšej nepreháňaj mohol si skončiť aj s nejakou zlomeninou a to by si na bus asi nedošiel ;-) Dúfam že si už ok. Zamrznutý energeťák som teda ešte nevidel :-) Ja som teraz v karanténe s "kamošom" covidom - našťastie mám vcelku ľahký priebeh. Ale všetko zlé je na niečo dobré - konečne mám čas prečítať si články na hikingu :-)

Matobee

Pavel rovnako som predpokladal podľa mapy, že to bude nejaký potôčik. :-)
Ale inak sú to krásne zákutia.

Táto zima mi dopriala takýchto zážitkov. V decembri som sa podobne vyzul medzi Lipt. Tepličkou a Šuňavou. Len to už bolo pekne pod nulou. A potom dva krát v okrese, z toho raz mimo značky.
V lete je to príjemné osvieženie, až vítané.

Pavel Forgáč

Išiel som koncom októbra po tej červenej a tiež ma prekvapili tie brody. Ako videl som ich na mape, ale počítal som s tým, že to bude nejaký malý potôčik, ktorý preskočím ako nič. Ale po mimoriadne daždivom mesiaci boli plné vody. Ja som sa vyzul a tak to prebrodil. Bolo to riadne osvieženie v tej päťstupňovej vode. Ty si to mal ešte zaujímavejšie. Len škoda toho úrazu :(.

Matobee

Boro aj jááá. Ešte sa liečim, tak ti trochu rozumiem.

Danka presne ako vravíš. Sú to skvelé oblasti pre kombináciu turistiky a fotografovania. Veľmi sa mi páčilo aj z dôvodu čarovnej a obľúbenej zimy.
Mám vo vyhliadke pre mňa neznáme Kysuce.

So psami a oplôtkami mám podobne mnohé skúsenosti. Túto zimu som to neplánovane doplnil aj o nečakané potoky.
Netešia ma veľmi ani aktuálne odporúčania pre salaše, ktoré majú nechávať veľké psy voľne chrániť stáda. Čo je rozumné k ochrane pred medveďmi a vlkmi, ale pre turistov a tulákov nič moc.
Ďakujem a teším sa na Tvoj článok.

Boro

Úžasné. Aj ja také chcééém.

Tomka

Pekne Martin.
Laznícke kraje sú veľmi vďačné na turistiku a priam ideálne pre fotografov. Len keby tam toľko psov nebolo a žiaľ, aj čím ďalej viacej aj oplôtkov.
Náhodou mám práve teraz tiež rozpísaný článok z okolia Detvianskej Huty, ale naše trasy sa stretli len v jednom bode a to na Vrchdobroči.
S prechádzaním, cez potoky bez mostíkov máme bohaté skúsenosti a našťastie zatiaľ vždy so šťastným koncom. Zatiaľ máme len veselé spomienky.
Dúfam, že Tvoja noha je už v poriadku a ďalšie nepríjemnosti sa Ti vyhnú.
Danka
P.S.
Ten Redbull ma fakt rozosmial.:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma